lauantai 6. lokakuuta 2012

Hyppytreenailuja

Perjantaina aamusta ohjelmassa oli jälleen hyppytreenejä kera Hannan ja ländereiden. Tää on kyllä niin mainiota treeniä ja oikein huvittavaa huomata, kuinka rankkaa tää on koirille. Vaikka toistoja ei tuu kun ihan muutama, mutta kun joutuu käyttämään aivonystyröitä.

Ensin tehtiin ihan vaan perussarjaa. Jipulalla ja Masilla "hyppyinä" oli pelkät speedpumpit. Viiden hypyn sarjaan haettiin vauhtia putkesta. Jips jätti taas ekalla kerralla viimesten hyppyjen välin välistä, korjasi kuitenkin tämän. Masilla käytin tarkoituksella tennispalloa palkkana. Se kun nostattaa Masin virettä ihan huimasti, mikä edelleen sopivasti lisää haastavuutta Masille muuten niin törkeen helppoon treeniin. ;D

Seuraavana tehtiin etäisyyden arviointia, jossa perussarjan jatkona käytettiin rengasta. Jipsillä etäiyydet 7-8-9-10-11-9-7. 11 askeleella otus otti välihypyn, eli siinä tuli ns raja vastaan. Pienennettiin etäisyyttä sitten reilusti, jotta saatiin harkasta jälleen helppo. Masin kanssa aloitin niinikään 7 askeleesta, mikä meni hyvin. 8 askeleella otus joutui jo tosissaan miettimään touhua ja koska pallo veti NIIN paljon puoleensa, päätti Masimies sitten hypätä renkaan vierestä. Masin etäisyyden arviointi-treeni jäi sitten vähän niinkun kesken, otus väsyi selkeesti niin paljon ja pallo veti puoleensa niin paljon. :) Tästä jatketaan siis ens kerralla.

Seuraavana tehtiin Jipsin kanssa pieni "ratapätkä"; puomi, josta hypyn ja renkaan kautta perussarjalla (speedpumpeilla), putki ja kaksi hyppyä 20cm rimoilla. Toi viimenen hyppy oli Jipsille vaan liikaa (hyppyjen etäisyys medien perussarjasta) ja rima lensi joka kerta. :) Muuten hienosti!

Masille pienen tauon jälkeen vielä muutama toista keppejä kolmella portilla (jokainen portti ihan aavistuksen auki). Kaksi ensimmäistä toistoa Masi otti kaksi porttia hienosti, mutta ohitti kolmannen. Kolmannella yrityksellä otus selkeesti päätti keskittyä ja sitte meni kaikki kolme porttia hienosti. Tähän päälle vielä pari onnistunutta toistoa eri lähetyskulmilla ja keppitreeni oli taas siinä. Selkeä ero on ollu kyllä Masin kepissä heti, kun on saanu avustajan palkkaamaan. Masmus ei yllättäen ehdi kääntyä laisinkaan muhun päin. Hienoa!

Jäähdyttelylenkin jälkeen suunnattiin vielä toviksi metsäilemään ja hakemaan suppikset leipomuksiin. Tämmöset lomapäivät on kyllä aika jees!! :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti