maanantai 1. lokakuuta 2012

Ohjattua ja omatoimista treeniä

Ompas ekaa kertaa mun koiraharrastusurallani kohtuullisen ristiriitaiset fiilikset.. Mutta ei tästä sen enempää, onneksi mun koirulaiset on maailman parhaat! :D

Viime viikon loppupuolisko meni sopivasti taas treenaillen. :) Torstaina vuorossa oli tokottelut meidän sisätreenipaikassa kaverin valvovan silmän alla. ;) Parasta tässä ehdottomasti oli Masimiehen saama häiriötreeni, miltä me ollaan taitavasti vältytty tässä jo pitkän aikaa. Paikkamakuuta tehtiin oikeen useampaan kertaan ja hienosti se Musmus pysyy, vaikka vieressä oli musta mörkö ja välillä käskytin Jippistä. Masin kanssa tehtiin lähinnä pieniä seuraamisia, liikkeestä seisomista ja luoksetuloa.

Jippiksen kanssa otettiin myös ihan vaan perusjuttuja, seuraamista, jääviä ja luoksetuloa. Otus meinasi alkuun nostattaa kierroksiaan kuin agistartissa ;) ja sen takia mä keskityin tällä kertaa ihan pelkästään rauhalliseen tokoiluun. Hyvä näin!

Perjantain ohjelmassa oli agiliitelyt Hannan sekä ländereiden kanssa. Otettiin vähän hyppytreeniä, puomin kontakteja, ihan super-mahtava layerointi-treeni sekä Masmusin kanssa muutama toisto keppejä kolmella portilla. Ja oli kyllä taas niin mahtavat treenit! Iso kiitos Hanna!! :)

Hyppytreenissä ohjelmassa oli ihan vain perussarjaa sekä korkeuden arviointia. Koirulaiset väsyi jo näistä sen verran, että todettiin paremmaksi tyytyä vain kahteen harkkaan. Jipsillä on aavistus taipumusta hyppiä kahta hyppyä yli tossa perussarjassa ja tekikin taas niin aluksi. Masmus teki hienosti! Korkeuden arviointi Jipsilläkin hienosti ja Masi joutui tässä oikein keskittymään. ;) Puomin kontaktilla oli tarkoitus, että mä jään ite tosi paljon jälkeen ja sitte irtoan sivusuunnassa. Nää meni hienosti! Jipsiä tietysti vaan auttaa ihan mielettömästi, kun Hanna oli palkkaamassa. ;) Jips niin tietää ton jutun! Masmusia palkattiin kepeillä toisen portin jälkeen. Ja ekaa kertaa tennispallolla! :D voi jestas!

Lauantaina Masmus pääsi valmentautumaan Best in-areenalle Maria Salosen johdolla. :D vitsit, että tääkin oli taas aivan mahtava! Viime kerta tuolla meni säätäessä Jipsin kanssa jotain omiani.. mä oon siitä outo, et jännitän jopa noissa vieraiden koulutuksissakin toisinaan ja sitte, jos en keskity täysillä, niin hösään omiani. Nyt meni sen puoleen kuitenkin ihan loistavasti ja Masi vieläpä loisti tekemällä ihan superhienosti! Tosin, taisin jopa itekin muistaa ohjata sitä huolella.. ;D se auttaa aina! Mun omaan motivaatioon vaikuttaa ihan mielettömästi se, että koutsi on oikeesti kiinnostunut hommastaan ja siitä, että kouluttaa just meitä. Mun silmissä kouluttajan "arvo" on lisäksi suurempi, kun tiedän asenteen olevan, että MYÖS pikkukoiran kanssa voi tehdä huolellista rataa ilman naurettavaa oletusta siitä, että "minikoira antaa niin paljon anteeksi ohjauksessa". Paskat, sanon minä! Mutta joo...

Mitä kaikkea ohjauksellista tuli tehtyä, tai ainakin yritettyä; pakkovalssia, takaakierto&päällejuoksua, välistävetoja, jaakotusta, takaaleikkausta (onnistui ainakin viime kertaa huomattavasti paremmin ohjauksena)... Ihan superisti Masi noihin kaikkiin ohjauksiin tulee! Kotiläksyksi tuli tältä kerralta semmosia kohtia, kun otan ja pidän Masin hallussa juostessa ja sitte se tarvis irrottaa itestä poispäin. Erityisesti putkien kanssa mun tarvii oikeesti olla tarkkana, mihin mun jalat osoittaa! Ja vaikka putkesta haettaisiinkin "vain" vauhtia, niin sinne PITÄÄ ohjata huolella eikä vaan sinne päin roiskaisu! ;) Nih!

Sunnuntaina treenailtiin kaupunkioleilua Tamperepäivän kunniaksi :) kannustettiin samalla isäntää kaupunkisuunnistuksessa. Kaupungilla oli muuten porukkaa! Meidän kiertämä lenkki oli aika naurettava, Särkänniemen rannasta, Plevnan kulmilta Hämeenkadulle ja sieltä Hämeenpuiston kautta takaisin, mutta törmättiin varmaan valehtelematta 20 koiraan. Ja voin sanoa, että Jipsmasi käyttäytyi aika mallikelpoisesti! :D Masia kovasti kiinnosti muut koirat ja kaikki superihanat hajut, mutta onneksi myös nakin palat. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti