tiistai 19. elokuuta 2014

Jirkan pennelitreeneissä

Jokrulla oli eilen pitkästä Jirkan pennelikoulu Bingon kanssa ja olipas taas niin kivaa ja opettavaista! :) ekaa kertaa meille erittäin positiivinen tapahtuma siltä kantilta, että enenevässä määrin Jokru keskittyi meidän juttuihin, vaikka Bingis oli välillä ihan lähelläkin. :) Jirkan kanssa tulee luonnollisesti joka kerta keskusteltua kaiken muun lisäksi myös Jokru haukuista ja reagoinnista, ja positiivisin havainto tähän liittyen oli nyt se, että Jokru palautuu haukusta välittömästi. Tälläkin kertaa noita haukkuja ehti jokunen tulla, kun niin läheltä meni vieraita koiria ja lapsia oli leikkimässä jne.

Työvoitto oli myös ennen treenejä, kun käytiin kaikkien kolmen otuksen kesken kolmen vartin "remmilenkki" käytännössä siis täysin koirien ruuhka-aikaan ;) eikä tuloksena ollut kuin yksi vaivainen haukku, mikä sekin tuli riehuvalle pikkupojalle. Lenkin ainut hieman hämärä kohta pienellä puusillalla, jossa poika päätti riehua ja heitellä mm kiviä siltaan. Että sallittakoon tämä kauhistus Jokrulle! ;) siinä saatiin hyvä kohta treenailla ja parin haukun jälkeen saatettiin jo ohittaa poika hienosti. Jes! :)

Treeneissä käytiin tällä kertaa Kalevan uimahallin viereisellä pyöräilyalueella, mikä on siis rakennettu lapsille opastamaan kaupungissa liikkumiseen. Mentiin treenailemaan tuonne paikalle sellaista koulutuspeliä, missä koira oppii reagoimaan suojateihin. Eli pysähtyy automaattisesti ennen suojatietä sekä suojatien jälkeen rotvallin päälle. :) Hienosti kakara rupesi tarjoamaan taas tätäkin! Tän jälkeen mentiin viereiselle nurtsilla leikkipuiston kupeeseen tarkistamaan on-offin tilannetta keskittyen nimenomaan off-asentoon. Jokru tarjoaa hienosti offia, eli maahanmenoa, mutta meidän täytyy nyt jatkossa keskittyä huolella siihen, että kakara oikeasti rauhoittuu paikoilleen. Hyviä vaiheita ja palkkauskohtia tähän lienee meillä tyyliin lonkalle kellahdus, hännän paikoillaan pitäminen ja lopulta sitten leuan laskeminen maahan. Näiden lisäksi Jokru pääsi kokeilemaan liukumäkeä :) sekä kiipeilemään myös penkeillä ja puiden ympäryskoristetelineisiin tms.

Jos mä oon aiemmin hieman tuskaillut sitä, että Jokrun vire on alhaaaalla ja se meinaa haahuilla ja haistella. Noh, jospa sitä virettä hieman nostais näissäkin treeneissä. ;) Toki reagointi lisääntyy samaa vauhtia ja tässäkin paikalla kulki todella paljon ohikulkijoita sekä koiria ja jopa yksi kissakin remmissä. Eli ennakointia ja ympäristön seurailua, silmät saa kasvattaa selkäänkin viimeistään nyt. ;) Mutta ihan superisti Jokru (niinkuin varmaan mä itekin siinä sivussa..) on kehittynyt... :D se on niin makee koira!

Lisäksi meillä tuli puhetta käskyistä, niiden määrästä sekä palkitsemisesta. Mä olin Jokrun kanssa päättänyt ottavani käyttöön mahdollisimman vähän käskysanoja, mutta jostain kumman syystä olen ajautunut aika samalla linjalle valkoisten kanssa tässä suhteessa. Tän hetken kysymysmerkki mulle on luoksetuloon ja samalla vapautukseen liittyvät käskysanat.. Jirka antoikin hyvän miettimisen aiheen, jos antaisikin käskysanan erilaisille vapautuksille, riippuen vapautetaanko leluriehumiseen vai namille tms. Todella hyvä pointti! :)

Jos on toisaalti Jippumasikin kehittynyt.... :) kävin illalla vielä niiden kanssa remmilenkillä ja nykyään meillä alkaa noi kaupunkilenkit olla jo kaikkea muuta, kun pelkkiä remmilenkkejä. :) me touhuillaan matkalla kaikkea mahdollista. Ja voi vitsit, miten koirat tykkää!! Ne joutuu vähän niinkun koko ajan tarkkailemaan, mitä MÄ keksin seuraavaksi. ;) ja toihan on just se, mitä mä haluan koirien kanssa ulkoillessa. Ne joutuu olemaan skarppina mun suhteen!

Pakko lisätä vielä tää aivan sairaan magee kuva Jokru-pojasta Miikun kuvaamana silloin meidän reissun aikana:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti