keskiviikko 20. elokuuta 2014

Lisää Jirkan treenejä

Me treenaillaan Jirkan treeneissä nyt ihan jatkuvasti... :) sattumalta oli peräkkäisinä päivinä sekä Jokrun pennelikurssitapaaminen että impulssikurssi. Toi impulssikurssi on kyllä niin mainio! Jälleen kerran täytyy vain todeta, että onneksi päästiin mukaan ja tuli edes kysyttyä. :)

Eilen aloiteltiin sillä, mihin viimeksi jäätiin. Eli kontaktia autossa, auton vieressä ja sitten pientä kävelyä, jossa palkkaa kontaktista. Seuraavaksi kokeiltiin samaa, kun on tehty Masin (ja Jokrunkin kanssa vähäsen) kanssa eli kun koira juuri katsoo muualle sanotaan palkkasana ja ns lähdetään poispäin, jolloin koira tulee mukaan. Tästä saadaan siis toinen työkalu koiran itsetarjoaman kontaktin rinnalle, joita voi sitten jatkossa käyttää tarpeen mukaan vuorotellen.

Pari seuraava treenisessiota tehtiinkin niin, että käveltiin koiran kanssa pienellä alueella ja käytettiin näitä kahta työkalua sopivasti yhdessä ja vuorotellen. Tässä täytyy vain opetella lukemaan koiraa, missä tilanteissa voi olettaa sen tarjoavan kontaktia ja milloin tuntuu, että on parasta kutsua itse ennen mahdollista reagointia. Kaiken a ja o näissäkin on se, että itse oppii lukemaan koiraa eri tilanteissa. Mulla itseasiassa kävikin ihan treenin alussa ensimmäisessä sessiossa, että sain Jokrun jo reagoimaan ympäristöön ennen kun ehdin itse tehdä oikein mitään. Ts omat sormet oli "kohmeessa" eikä ajatus ollut vielä täysillä mukana. Tästä opittiin taas! ;)

Ton alkusähellyksen lisäksi meille tuli loppu vaiheessa yksi sessio, kun ympärille kohtuullisen lähellekin tuli ainakin viisi koiraa sekä kaupan päälle pieni malipenneli jäi istumaan katselemaan meitä. Se penneli oli sitte piste iin päälle Jokrulle enkä juuri ehtinyt ennakoimaan. Voi äsh! Tää meinasi jäädä viimeiseksi sessioksi mutta onneksi loppuyhteenvedoissa kysyin Jirkalta, olisiko ok tehdä Jokrun kanssa vielä pieni setti, jotta saa paremman fiiliksen. Sainkin ottaa kakara yksinään siihen kaikkien kurssilaisten keskelle treenaamaan. :) ja voi huippu! Tää oli melkeimpä kuitenkin päivän paras setti! Mä olen joskus ajatellutkin, että Jokrulle olisi äärimmäisen hyvä häiriö tehdä noin että se "joutuisi" isomman porukan keskelle. Tässä tosin alun vaikeus oli päästä Jirkasta ohi. ;) Mutta kun ohi päästiin nätisti kontaktia suurinpiirtein ottaen, niin siinä porukan keskellä saatiin äärimmäisen hyvää treeniä. Jokru taisi jonkun kerran tarjotakin kontaktia mutta koska ihmiset oli siinä hyvin lähellä meitä, niin enimmäkseen "kutsuin" Jokrua palkkasanalla. Se toimi hyvin! :) ja ihan superisti jätkä rentoutui olemaan siinä kaikkien keskellä. Se lienee kaikkein tärkeintä!

Tän kerran tunti venyi lähes kaksituntiseksi, kun lopun keskustelu ryhmän kesken "hieman" venähti. Nää Jirkan treenit on vaan kertakaikkiaan niin opettavaisia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti