perjantai 15. tammikuuta 2016

ID-treenit

Eilen oli taas pitkästä aikaa se päivä kuukaudesta, kun pääsimme Jokrun kanssa id-treeneihin. :) Noi on kyllä aina niin parasta! Satu oli poissa ja me saatiin tuuraava koutsi Leena pitämään treenit. Tehtiin pitkästä aikaa purkkirataa upouudella teemalla; etsittävä haju vaihtui kesken treenin. :) Eipä tullut ongelmia! Oon tainnut jokusen kerran aiemmin id-treenien jälkeen mainita, että Jokru oli aivan loistava! Ja niin se oli nytkin!! Toi on vaan niin Jokrun laji! :) Ekaa kertaa ikinä Jokru myös kahdesti pötkötteli treenipaikassa pientä taukoa pitäessämme. Toisella kerralla jopa kierähti selälleenkin rapsutuksia odottamaan. :) Eli ei mikään ihme, että treenitkin nykyään sujuu huomattavasti paremmin, kun koira kykenee myös rentoutumaan täysin tuolla. :) Ja vaikka koutsikin oli täysin vieras... Tai no vieras... ompa Leena saattanut joskus olla kohdehajuna meillä treeneissä. ;) Että koiran kannalta ei siis lainkaan vieras...

Tehtiin tosiaan purkkirataa kolmella purkilla. Ekassa setissä ensin hajunottoa. Jokrulle jouduttiin vaihtamaan hajunottoon lasin tilalle semmonen pienisuinen purkki. Olipa hauskaa kun poju joutui oikein keskittymään nenän asetteluun, että sai juuri sieraimet osumaan purkin suuaukkoon. :D mutta hyvin onnistui sekin. Tokaan settiin vaihdettiin etsittävä haju, mutta muuten samoin. Kolmannessa etsittiin samaa kohdetta, mutta häiriöksi lisättiin ensimmäisellä kierroksella etsittyä. Tää olikin jänskä kokeilu! :) Muuten sujui yhtä hienosti, kun aiemmatkin kierrokset, tai siis sujuikin, mutta ekan kierroksen etsittävän hajun kohdalla Jokru hieman lipaisi kielellään lasia/vanulappua.

Tehtiin suurinosa etsinnöistä niin, että mä en tiennyt kohteen sijaintia. Toisaalti jokaisessa etsinnässä mä jäin seisomaan paikoilleni. :) tälläkään ei tuntunut olevan minkäänlaista merkitystä Jokrun työskentelylle. Viimeisessä setissä halusin kokeilla koiran lähetystä vastakkaisesta suunnasta. Eipä sekään nyt näyttänyt vaikuttavan. Jokru tarjoaa ilmaisuna aika hyvin paikallaan seisomista purkin kohdalla ja mun tuijottamista. :D Tähän pitää ehdottomasti alkaa kasvattamaan kestoa pikku hiljaa. Kuulema Jokru myös kohdehajun kohdalla työnsi kuonoaan syvemmällekin lasiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti