perjantai 29. tammikuuta 2016

Tokoa

Eilen huilittiin ja ulkoiltiin mutta keskiviikkona poikettiin hallilla treenaamassa hieman tokoa koko porukalla. Hallille oli asennettu vihdoin peilit, joita me erityisesti Jokrun kanssa hyödynnettiin. Tulipa perusasentotreenissä heti ilmi, että Jokrulla on jo opittu tapa sivulle ollessaan painaa poski vasten mun jalkaa. Jep! Ihan niinkun se tykkää kapulan kanssa nojata leualla muhun, niin näköjään myös sivulla. Jumppailtiin hieman vadilla pyörimistä sekä erikseen että sivulla. Se vaan vaatii treeniä ja toistoja!! Erikseen palkkailin myös paljon sitä, että käskin pojun istumaan ja menin itse sen viereen ja kontaktista ihan vaan. Mutta koittaen vahvistaa sitä oikeaa paikkaa, eli keskittyen palkan paikkaan ja suuntaan. On se vaan hankalaa! Niin paljon tullut vahvistettua tota liian tiivistä paikkaa. Tää on ehdottomasti meidän numero yksi treeneissä, toki häiriön siedon kasvattamisen lisäksi. Lelut maassa olikin niin pala kakkua. Haastavuutta saatiin sen sijaan, kun naapurikentällä oli joku räkyttävä aksakoira treenaamassa. :D onneksi saatiin extrahäiriötä! Näköjään mun pitää muistuttaa itseä tosta, jos kontakti katkeaa niin sanon oho ja otetaan uusiksi. Oon ehkä joskus ns sallinut tuon ja vaan jatkanut suoraan. Nyt kun sanoin oho ja lähdin pois, jonka jälkeen uudelleen, niin jopas koira teki hienosti. Kyllä se kuitenkin jo tietää ton homman. Mun ois korkea aika opetella olemaan TÄYSIN mustavalkoinen, kun niistä se Jokrukin hoksaa, eikä niistä jos heilun kriteerini kanssa hieman laidasta laitaan.

Ompas haastavaa muistella, mitä kaikkea me tehtiin. Kolmen setin verran kuitenkin, joskin heiluttiin niin paljon siellä peilillä. On se vaan loistava apu treeneihin! :) Selvästi Jokrulla muuten väljenee toi paikka treenin myötä... saa nähä, tuleeko vaan väsymisestä tms vai hoksaako poju oikeesti, mitä koitan hakea. Kokeilin pari seuraamista lennosta ja niissä käy ihan samoin, kyllä se paikka väljenee ja kolmannessa setissä en tuntenut koiraa enää laisinkaan jalassa. ;) EHKÄ se on just se, mitä haetaankin... :D oma moka ihan täysin, kun oon sallinut tuon tiiviyden. Kun se on niin kiva, kun se on tiivis.. hitto, mikä moka! Sivulle tullessa se silti aina vaan tulee lapa edellä. Tehtiin sitten vadin lisäksi jokunen toisto niin, että ihan ohjasin kädellä koiran pienen kurvin kautta. En mä tähän haluais periaatteessa lähteä, että joudun jonkun käsiavun antamaan mutta kokeilla nyt jokunen toisto. Kokeilin myös sivulletuloa ihan minimaalisesta matkasta niin, että tarkoitus oli pitää vati ns targettina Jokrulle. Noh, poju tuli sivulle kyllä mutta asetti jalkansa vadin ympärille. :D Ihmetteli varmaan, että ompas haastava paikka tulla istumaan. ;) Mutta jatketaan treenejä....

Nyt on hyvä paikka, tässä näyttää aika tiiviiltä mutta yhtään ei ainakaan paina :)

Masi sen sijaan teki tosi supereia seuraamispätkiä... ei paljon tehty niitä pelkästää, mutta jokunen. Masin kanssakin testailtiin kapulaa ja saatiin väliin yksi hieno toisto ihan kokonaisena liikkeenä alo-luokan tyyliin. Pitoajaksi laskin mielessäni väh 5s, jonka jälkeen vielä hieman heiluttelin käsiä kapulan vieressä ja SILTI Masi piti kapulaa tiukasti. :D Lopuksi vielä joku vauhtinouto ja sekä lyhyt kapulan pito. Jee!! :) Aloitettiin myös Masin kanssa ohjatun suuntien harjoittelu alustojen kanssa. Jätin koiran törpölle ja jos yhtään otin askelta poispäin ja kun koitin lähettää koiraa koskemaan alustaa, niin sepä halusikin koskettaa törppöä ;) hmmm... ehkä me voitais useemmin ottaa Masin kanssa noita törppöjä häiriöksi. Pari kertaa myös korkean törpön kiertoa, hienosti lähti kauempaakin (tehtiin vaan yksi toisto lähempää ja heti perään pari reilun matkan päästä) ja lähti hyvin, vaikka "näyttämässä" törpön vain kerran. Joskin nyt tuli sitten taas yksi lähtöhaukku. :/ höh!

Masin hieman haastava luopumistreeni :D

Jipsulan kanssa aloitettiin myös ohjatun suuntia. Kävi tismalleen sama törpön kanssa, kun Masillakin. Ja kun otin itse etäisyyttä törpöstä, meinasi Jipsille olla vaikeeta vaan seisoa paikallaan. Pitäis ehkä vahvistaa pelkkää asentoa enemmän. Myös Jipsin kanssa tehtiin joku törpön kierto, ne meni superisti. Lisäsin senkin kanssa matkaa heti. Mun tarvii muistaa kaikkien kanssa toi matkan otto heti, kun niin paljon tulee ja on tullut hinkattua kaikkea vaan läheltä. Vaikeus on kaikkien kanssa se etäisyys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti