keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Masi lääkärissä

Vihdoin meidän yli pari viikkoa odottelema aika Juha Kalliolle koitti Masin kanssa. Halusin selvyyttä sen syksyn aikana tekemiin kummallisiin 3-jalkaisuuksiin ja samalla otettaisiin selästä viralliset kuvat. No selvyyttä saatiin sekä huonoja uutisia lisää. :( Se vasen, oireillut, lonkka ei kuvien puitteissa ollut mennyt huonommaksi. Onneksi!! Ontumistutkimuksessa vas takanen oli todella jäykkä ja vastusti kuulema aikalailla liikkeitä. Koiran ollessa rauhoitettuna Juha kokeili lonkkaa hieman enemmänkin ja kuulema siitä kuului napsunaa ja nirinää. Ei todellakaan siis hyvä! :( Tän perusteella nyt otettiin sitten kokeiluun Carthtrophen-kuuri ensin krt/vkossa ja jatkossa tarvittaessa kerran kuussa.

Kuvan perusteella itseasiassa se toinen lonkka on huonompi (reisiluun pää on hieman litistynyt), mutta tässä vasemmassa näkyy ikäänkuin joku ikivanha vaurio. Olisko se sitten joskus ihan nuorena sen hieman loukannut ja täräyttänyt tai jotain. Kuka sen tietää. Molemmista on kuitenkin löysyys vähentynyt, kun lihakset on vahvistunut tukemaan.

Se huono lisäuutinen löytyi kuitenkin selästä. Sillon kun lonkat kuvattiin virallisesti, kuvattiin myös selkä, mikä näytti todella hyvälle. MUTTA näissä selkäkuvissa ei näkynytkään rintaranka ihan kokonaan.... Viimeisestä rintanikamasta onkin meinaan muodostunut lannenikaman kaltainen, joten rintanikamista puuttuu siis yksi. Lisäksi lannerangan viimeinen nikama on muotoutunut ristiluun ensimmäiseksi nikamaksi. Kaikenkaikkiaan selkä siis näyttää oikein siistiltä ja hienolta, JOS nikamien lukumäärää ei laskisi aivan niskasta lähtien. Hitto! Positiivista toki tässä muutoksessa on se, että ranka vaikuttaa todella siistiltä, mistään väleistä ei löydy kalkkeumia tms. Ristiluu näyttää siistiltä ja ennen kaikkea kaikilta osin symmetriseltä.

Jännä nähä, mitä sieltä kennelliitosta sitten tällä kertaa tulee lausunnoksi. :D seuraavaksi sitten odotellaan niitä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti