keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Omatoimitreenit

Eilen päästiin tekemään kunnon omatoimitreenit kaikkien koirulaisten kanssa ja kivaa oli! Koirat supereita ja kaikki sujui taas hienosti.... Jokrun ja Masin kanssa pääpaino tokossa ja testattiin kummallekin maanantain penturyhmässä tehtyä treeniä. Eli mitä se oli... alkuun sanottakoon, että meillä oli taas lisähäiriönä kenttä täynnä aksaesteitä, kun en haluu koskaan käyttää treeniaikaa kentän tyhjäämiseen. Jokrullahan noi ei haittaa, kun raukka(?) on tottunut pennusta asti moiseen mutta valkoisille toi on aluksi aina pieni järkytys.... mitäh, täällä on aksaesteitä eikä me muka päästä aksaamaan??! :D Aina ne siitä toipuu kyllä... ;)

Eli se treeni... kolme settiä tätä. Ekassa setissä käveltiin kentän läpi niin, että koiran tuli vain kulkea mukana ilman käskyä. Sai palkata nameilla ja leluilla mutta se piti tehdä pysähdyksissä ja vasta sen jälkeen sai jatkaa. Toisin sanoen palkoilla ei saanut houkutella koiraa kulkemaan mukana vaan sen piti tulla omaehtoisesti. Kun päästiin toiseen päähän, niin sieltä otettiin luoksetulo kentän poikki. Toisessa setissä palkkana sai käyttää ainoastaan sosiaalista palkkaa ja kentän päässä vasta sai kaivaa lelun esiin. Kolmannessa setissä heittelin kentän täyteen leluja. :) Muuten samat jutut sosiaalisella palkalla.

Poikien kanssa treenattiin kahdet setit ja ekassa setissä tehtiin noi kaksi ekaa pätkää ja tokassa setissä kolmas. Jokrulle nää oli niin lastenleikkiä! :D Ekassa pätkässä se ei vielä tarjonnut seuraamista mutta kulki mukana silti kivasti ja tokassa jo tarjosi. Jokrun kanssa yhdistettiin luoksetuloihin käsitargetti. Kolmannessa setissä, kun olin levitellyt lelut ympäri kenttää (plus ne kaikki aksaesteet kentällä) niin Jokrukin jo alkuun hieman kurkkaili, että mitäs tuolla on. Kn sitten kuljettiin kentän poikki, niin Jokke tarjosi aika hyvää seuraamista... ;) tuli vähän semmonen fiilis, että ei, mä en katso noita leluja, ei en katso... Jokunen ajatus koiralla siis oli ympärillä olevista leluista. ;) Luoksetulossa ei ongelmia. Luoksareissa ei Masinkaan kanssa ollut lainkaan ongelmia. Sen sijaan Masille ne maassa olevat lelut oli aikamoinen juttu.... sille oli jo pelkät aksaesteetkin. ;) Ylipäänsä Masi oli selkeesti pelkästä sosiaalisesta palkasta hieman, että häh.. missä lelu?! Vaikka alkuun lähtikin leikkimään mun kanssa ilman lelua. Selkeesti Masin kanssa täytyy tsempata tota sosiaalista palkkausta ja vahvistaa sitä entisestään. Jonkun verran on koitettu sitäkin treenata mutta ei toki samallalailla kun Jokrun kanssa. Jokruhan selkeesti palkkaantuu mun kehuista. :) Toisin sanoen Masin kanssa toi kolmas setti meni aika plörinäksi.... se ei kyennyt kulkemaan laisinkaan tuijottamatta leluja ja yhtään kun mentiin lähemmäksi, niin lelut vain yksinkertaisesti veti Masin puoleensa. :D Kun käskin seuraamaan, niin Masi teki varmaan parasta seuraamista ikinä ;) mutta se ei ihan ollut se mitä haluttiin. Täytyy treenata lisää luopumista Masin kanssa....

Jokrun kanssa lisäksi jokunen toisto puomia ja palkkasin suurimman osan kontakteista lelulla. Ihan supereita suorituksia! Masin kanssa lisäksi hieman seuraamista ja kaukoja. Toisessa setissä Masin kanssa tehtiin lisäksi yksi törpön kierto, se oli niin superi ettei vaan voinu tehdä lisää. Lähetysetäisyys ei ollut kun ehkä sen 5m mutta lähti törpölle ilman, että ohjasin eikä lainkaan haukahdusta. :D Kävin kyllä näyttämässä törpön varuiksi ennen lähetystä. Jee!! Tästä super pallopelit! Vielä lisäksi halusin testata Masin kanssa kapulan pitoa. Tuli mieleen Masinkin kanssa kokeilla niin, että koira on edessä. Okei, kotonahan on tehty paljon tätä samaa pitoa tunnarilla mutta nyt kokeiltiin ihan noutokapulalla. Kolme toistoa, ekalla palkkasin kun Masi piti kapulaa ehkä 1-2s ja annoin tiputtaa. Toisessa otin kapulan käteeni käytännössä heti, kun olin irroittanut mutta kolmannessa suoristin itseni ja laskin viiteen ja sitten luovutus mulle. :D Jeejeejee!!!

Jippiksen kanssa tehtiin myös hieman seuraamista ja aksaesteistä johtuen otus edisti aika hyvin. :) Palkkasin taaksepäin. Hyvin pysyi paikka muuten vaikka kierreltiin esteitä. Lisäksi tehtiin yhdellä esteellä joitakin pyörityksiä Trkman-tyyliin. Ja kontaktihäiriötä puomilla. Hienosti! :)

Kaupan päällisiksi treenailtiin Jokrun kanssa hetkinen hallissa "hengailua". Kun kerrankin päästiin omatoimitreenailemaan tällai ns ruuhka-aikaan, niin pitihän noita muita koiria hyödyntää. Ja hienosti sujui! Jee tällekin! :) Mahtavat koissut!! <3

Tämmöst jumppaa tehtii yhtenä pakkaspäivänä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti