Sivut

tiistai 3. heinäkuuta 2012

Jippiksen agiliitelypäivä

Jipsillä koitti jälleen onnenpäivä ja se pääs oikeen kunnolla agiliitelemään. :D Hannan treeneissä tehtiin jonkun ulkomaalaisen tuomarin 1-luokan rata ja huhhuh! Voi vaan toivoa, ettei ihan vielä torstaina kisoissa tuu tommonen vastaan. Ei vaan.. saatais ne kontaktit kuntoon, niin ois jo mahkujakin nousta seuraavaan luokkaan. Ja pääsis sitte pikku hiljaa näkemään, mihin asti meidän rahkeet riittää. :)

Eilen treeneissä alkuosassa rataa harkattiin ihmisnuolta, mikä meni meiltä varmaan ihan kohtuullisesti. Mun tarvii vaan jarrutuksen kanssa olla riittävän ajoissa, kun Jips etenee NIIIIIN kovaa! ;) mut toi on kyl oikein käyttökelpoinen ohjaus meille! Seuraavaksi tehtiin radasta putken, renkaan, muutaman hypyn ja keppien osiota, missä pääsikin harjoittelemaan kepeille lähetystä ei niin hyvästä-kulmasta. ;) onneks ykkösten radoilla noi lähetyskulmat on huomattavasti siedettävämpiä! Mutta todella hyvä treeniä ja itelle loistavaa muistutusta perusjuttuihin; ohjaa se koira siihen ensimmäiseen väliin!! Vaikka Jipsin kepit aika hienot onkin jo, niin tarvii se silti apua alkuun, mikäli sisäänmenokulma on vaikeampi. Väkisinkin tuli mieleen kesken treenin, et tarviskohan ottaa ens talvelle ohjelmaan Jipunkin kanssa noi 2x2-kepit. Sais ton sisäänmenonkin oikeesti itsenäiseksi! Jips on kuitenkin niin hyvällä mallilla itsenäisen suorittamisen suhteen, että miksei samoin sitte oikeesti kaikille esteille...

Meillä ohjelmassa oli myös puomia osana rataa. Ja ekaa kertaa näin sitten kosketusalustan mukaan oton. Tää olikin oikein mainio testi, kun Jipsillä kuitenkin rataa tehdessä meinaa kierrokset "hieman" nousta. Ensin tehtiin puomia ihan vaan yksinään, mutta muutaman onnistuneen suorituksen jälkeen lisättiin se paikalleen keskelle rataa. Taidettiin tehdä kaikkiaan kolmesti radan pätkä niin, että puomi jäi keskelle ja joka ainoalla kerralla Jips otti kontaktin ihan sairaan hienosti!! Hanna oli vieressä palkkaamassa. :D Jee!!

Sanomattakin selvää, että jäi ihan sairaan hieno fiilis treeneistä Jipsin kanssa!!

Masi joutui tyytymään oikeestaan vaan seuraherran rooliin. Yhdessä välissä se pääs kentän viereiselle parkkikselle tokoilemaan oikein kivalla menestyksellä. Ottaen huomioon, kuinka Masimieskin kierroksiaan nostattaa, jos toiset agiliitelee vieressä. Ensimmäisessä seuraamispätkässä avustin hieman kädellä, mutta taisipa jätkä hoksata taas pitkästä aikaa, että tässähän taidetaankin tehdä muuta kun aksaa. Seuraavaksi otin varmaan jonkun minuutin paikkamakuun palkaten muutaman kerran välissä (erityisesti keinun paukauksien jälkeen). Ja hienosti pikkumies pysyi! Mut tätä ollaankin treenattu ruokakupilla ahkeraan. Masin tokosessioon kuului lisäksi vielä liikkeestä seisomaan, mikä on edelleen aika alkutekijöissä. Mutta ihan hienosti Masimies pysyy paikallaan. :)

Kotona Masin kanssa jatkettiin vielä hetken aikaa kosketusalustan parissa, mikä alkoikin sujua oikein kivasti. Tarvis ehdottomasti vaan tähänkin toistokertoja, niin eiköhän se Masinkin kanssa rupea sujumaan. Kummasti vaan tuntuu pääpaino olevan Jipsin kontakteissa. ;) Masin kanssa kisavalmiustavoite on kuitenkin vasta ensi keväässä, vaikka sillä syksyllä kisaikä tuleekin jo täyteen.

Kaikenkaikkiaan siis oikein hyvä treenipäivä jälleen kerran!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti