torstai 5. syyskuuta 2013

Aksa on kivaaa!! :)

Agility on kyllä aika kiva laji! :)

Eiliset treenit antoi toivoa meidän kontaktien suhteen molempien otuksien kanssa! Nyt mun pitää oikeesti PYSYÄ päätöksissä niin treeneissä kuin myös kisoissa. Molempien otuksien kanssa! Mun täytyy rauhoittaa kontaktialue sekä itseni siellä. Molempien otuksien treeneissä tehtiin alkuun pelkkää alastuloa, ihan muistutteluksi! Ja ihan ensimmäisen A-esteen Jipsi valui ihan maahan asti, sen jälkeen kaikki kontaktit onnistui.

Masin kanssa treenailtiin taas ennen varsinaisia Jipsin treenejä. Ratana oikein simppeli, ajatuksena keinun vahvistaminen. Avustaja on vaan niin tärkeä tässäkin! Masin ensimmäinen keinu tehtiin taas niin, että mä ohjaan normaalisti (kohtuu lähellä pysyen) ja Hanna kevensi keinun keinahdusta reilusti. Keinahduskohta on selkeesti Masille se jänskä juttu. Itse keinun paukuttelu oli sitten taas superkivaa, kun siitä sai paljon palkkaa. Ratana meillä oli joku tämmönen, jota tehtiin kahtena variaationa.A-este käytiin tekemässä yksittäin myös kerran, ei onneksi ongelmia. Niinkun ei puomillakaan. Näillä Masin kanssa täytyy vahvistaa nyt reilusti sekä oikeaa paikkaa että paikalla pysymistä. Näitä toki jauhettiin viime talven/kevään aikana jonkun verran, joten ne muistui kyllä hyvin mieleen. Masin kepit on hyvää vauhtia kehittymästä yhtä huikeiksi kun Jipsin! Mahtavaa! :) Nyt saatoin ihan helposti juosta vierellä ja otin jopa vähän etumatkaakin. Treeneissä aina vaan rohkeesti vaativimmiksi, jotta otus saa haastetta.

Jippiksen treenirata vaikutti alkuun aika mahdottomalta, sitten ns mukavuusalueohjauksin ihan mentävältä ja lopulta tehtiin kaikkea muuta. ;) Toki meidän pääpaino oli kontakteissa ja periaatteessa lopetin pätkän jokaiseen kontaktiin. Ratana meillä oli tämmönen:Hannan ja Pilan radasta oppineena halusin myös leijeröidä mutkaputken, mikä onnistui ihan superisti. Lähtökutsussa Jips selkeesti lähti mua kohti (kun olin niin sivussa, eli ihan putkien välissä), mutta heti kun vaan käskytin putken, niin otuksen linja suoristui. Putkijarru oli jotain, hmm, ei niin tehokasta.. :) Ensimmäisellä kontaktiesteellä, eli A:lla treenattiin vähän enemmän. :) Lopulta juttu muistui otukselle aika hyvin mieleen. Selkeesti vaan Jipsillä varsinkin vapautus on tullut aina niin paljon liikkeellä, että oikeesti sen vapautus-käskyn vahvistamista sais tehdä PALJON.

A:n jälkeisellä hypyllä sain huolella tehdä vekin, jotta sain otuksen linjan ja kaaren pieneksi, parin yrityksen jälkeen onnistui hyvin. Musta tuntui ihan käsittämättömältä, kun Jips vaan haki kepit superisti vaikka tietoisesti vähän näytinkin jo keppivälejä pidemmällä. Keppien jälkeiselle hypylle ehdin helposti jo odottelemaan otusta pakkovalssiin. ;) Keinu sujui kivasti ja sitten taas puomilla treenattiin enemmän häiriötä ja vapautusta.

Puomi jälkeen tein persjätön, kävin (tai ainakin yritin) vekkaamassa hypylle 16 ja seuraavalle linjaus(?), ts takaaleikkaus. :) Tonne kohtaan ensin ajattelin "turvallisesti" valssia, sitte saksalainenkin olis toiminu, mutta edellä mainittua halusin oikeesti kokeilla, kun sitä ei ite hoksaisi ainakaan kisoissa tms.

Muistilistaa itselle:
  • Näytä ponnistuspaikka JOKAISELLE esteelle (niin putket, kontaktit kuin hyppyesteet)
  • Kokeile joka treenissä jotain uutta juttua radalla!! Mä en vaan saa enää pidättäytyä mun ns turvallisissa ohjausvalinnoissa, mä haluun oppia uutta! :)
  • Huolellisuus kontaktiesteillä! Vapautuksessa; pysy oikeasti paikallaan, sano vapautussana ja mieluummin älä katso koiraan. Opettele mustavalkoisuus ja toteuta sitä AINA kontakteilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti