Sivut

torstai 24. heinäkuuta 2014

Temppukoulut jatkuu

Äsken hyvät treenit sekä aamulla ja eilen lyhyempiä treenisessioita maalaustouhujen lomassa. Ja mitä kaikkea ollaan tehty... Ollaan treenailtu kaikkien kanssa jokaisen jalan laittoa omalle tasapainotyynylle. Masi taisi äsken ensimmäinen hoksata asetella myös molemmat takajalat omille tyynyilleen. :D Eilen tehtiin pienehkön jakarin pitämistä sekä nenukosketuksen kestoa. Äsken alettiin myös jalostaa nenäkosketusta laatikon sulkemiseen.

Äsken lisäsi vielä Jokrun kanssa omat treenit myös takapihalla, jossa sain heiteltyä kakaralle keppiä jo kauemmaskin, ja kun vain maltoin yes:n kanssa, niin kakara palautti keppiä lähes käteen asti. :D Yes! Lisäksi aloiteltiin myös omatoimitreeni rauhoitumisen ja aktiivisen palkan suhteen, ihan lelulla. Eli koira maahan rauhassa, josta vapautus rajuun leikkiin. Lyhyt leikki ja jälleen maahan. Tämä off switch on lähtöjään Leslie McDevittin control unleashed-kirjasta (joka on nyt myös mulla tilauksessa..)  kuvatuista treeneistä, joissa koiraa palkitaan rauhallisesta käyttäytymisestä kiihdyttävällä vahvisteella. Treeni siis opettaa koiralle impulssikontrollia, itsehillintää, kiihtymisen purkamista sallittuihin asioihin (tässä siis leikki lelulla yhdessä) ja ylipäätään kiihtyneen mielentilan hallintaa. Erinomainen ja hyvin väsyttävä harjoitus kaikille kuumuville koiruleille. :) Off switchiä voidaan käyttää myös siedättämiseen ja vastaehdollistamiseen.

Meillä default-asentona on maassamakaaminen (mietin vielä, josko tähän yhdistäisi samantien leuan maahan painamisenkin, vielä sitä ei olla tehty). Tavoite on siis aika pian, että Jokru alkaa tarjoamaan default-asentoa samantien, kun lopetan itse toiminnan. Jokrukin alkoi tarjoamaan default-asentoa parin toiston jälkeen, kun tätä treenailtiin jo viimeksi Jirkan kanssa.

Tää on treeninä oikeesti tosi väsyttävä ja nytkin, vaikka tehtiin vain jokunen toisto tätä, Jokru painui keittiön lattialle maate lepäämään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti