sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Koira rennoksi treenihallilla-treenit

Aloitettiin siis vihdoin teemalla Jokru rennoksi treenihallin ympäristössä. :) Toihan on Jokrulle selkeästi haastavin ympäristö sen reagointien suhteen. Mun oma tulkinta on, että Jokru ehti syksyllä nähdä riittävästi Jippumasin mukana aksahalleilla hieman kierroksilla olevia koiria sekä kun syksyllä ilmeisesti kävi jokunen ikävä säikähdys tuolla Ylöjärven hallilla, niin ei kai se teinipoika paljon muuta tarvitse. Joka tapauksessa liian monesti on käyny ikäviä (vaikkakin itsestä erittäin harmittomia) tilanteita, kun on tullut pimeällä kelillä hallista ulos ja oven takana tuijottaa useampi silmäpari, pahimmillaan hiemankin hyökäten, vaikka todellisuudessa koirat olisivatkin vain hinkumassa halliin sisälle. Epävarman teinipojan mielestä toi voi olla hyvinkin jännittävä tilanne ja kaupan päälle, kun mulla ei ole ollut tarjota jotain järkevää ja luvallista toimintaa tuohon.

Nyt kuitenkin vihdoin tartuttiin tuohon meidän suurimpaan ongelmaan ja toivotaan ainakin saavamme jotain aikaiseksi. Tamskin tallilla on ehkä aavistuksen helpompi aloittaa, siellä tosin monesti pölähtää koiria ihan kulman takaa. Ylöjärvelle on toki pidempi matka aina ajaa treenaamaan, mutta siellä ongelma ehkä onkin hieman isompi.

Tälle aamulla onnistuin saamaan Riitan yksäristä puolikkaan. :) Olihan huippu! Saatiin hyvät ajatukset meidän noudon tilanteeseen. Katsottiin kakeja ja saatiin niihinkin loistavia treenivinkkejä jatkoon. Vinkkejä saatiin myös paljon muihin juttuihin ja nyt jo oikein odotan meidän pääsevän treenaamaan kaikkia läksyjä. Harmillisesti hallista poistuessa onnistuttiin saamaan taas reagointia, kun ihan nurkan takana odotti jo seuraava koira. :/ Eihän noille toki mitään voi, mutta niin ikävä fiilis tulee aina hyvän treenin päätteeksi ja ennen kaikkea kun noi tuntuu vahvistavan tota huonoa käytöstä niin voimakkaasti. Toki mun oma jännittäminen noissa tilanteissa vaikuttaa paljon, mutta minkäs teet, kun inhoaa noita ja haluaisi niin välttää näitä tilanteita. Toki välttäminen ei ole oikea mun käytös, MUTTA noissa tilanteissa kun koira on umpiväsynyt itse treenistä, niin ihan turha alkaa tuossa treenaamaan enää tätä reagointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti