maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kotitokoja

Tänään treenailtiin pitkästä aikaa tokoa kotona Jokrun kanssa. Jippumasi sai taas temppuilla välillä tasapainotyynyjen ja jalkojen kosketus-tempun kanssa. :) Jippumasi on siis edistyneet jo niin pitkälle tasapainotyynyillä, että asettelevat kaikki jalkansa omille tyynyilleen. :) Tänään muistin yhdistää tähän luopumistakin. Ylipäänsä luopumista on treenailtu kaikkien koirien kanssa monta kertaa päivässä vähän joka asiaan liittyen. Hienosti Masikin on kehittynyt! Jalkojen kosketus ja toisin sanoen erottelu sujuu myös tosi hienosti. Valkoset läppäävät etutassullaan aina saman puolen jalkaa, kun nostan jalkaterän ilmaan. Pitäiskin videoida joskus, niin joku sais ehkä hieman käsitystä. ;)

Jokrun kanssa muistuteltiin kakejen vaihtoja, m-s, m-i ja hieman myös i-s. Aika pätevästi Jokru bongahtaa seisomaan! :) Mutta selvästi poju väsyy fyysisesti tässäkin tosi paljon. Ihan sama, kun jossakin setissä tehtiin hieman maahan menoja ja asennossa pysymistä mun töniessä aika paljonkin erityisesti lonkista. Parissa ekassa setissä poju pysyi hienosti, mutta selvästi kakejen vaihtojen myötä tuli väsymys. Nää treenisessiot tarvii vaan muistaa pitää lyhyinä! Kapulalle hieman hetsasin Jokrua ja tehtiin pari tosi hyvää pitoa, jätin suosiolla siihen. Ja kaupan päälliseksi vielä hieman hoppia ja nimenomaan kestoa ja asennossa pysymistä. Kyllä se sieltä vaan edistyy! :) Ehkä nyt taas näkyy vaihteeksi valoa tunnelin päässä, että tästäkin pojusta saadaan joskus kisavalmis. ;) Ei sillä, että epäilisinkään itse liikkeiden suhteen.... Siihen on ehkä aika pitkä tie vielä, että Jokru kykenee olemaan rentona erityisesti kisapaikalla vieraiden koirien joukossa. Mutta eiköhän sekin sieltä pikku hiljaa, kun ei tarvi hätäillä.... Jos viikko tai kaksi sitten tuntui tulevan lievää takapakkia lenkeillä, niin nyt viimeinen viikko on menty taas hienosti eteenpäin. :) Loistavaa! Metässä on taas entistä ihanampi käydä, kun lumet alkaa olla sulanut ja aurinko vaan jaksaa paistaa päivästä toiseen! <3 ihan luksusta!

Viime perjantain Riitan treenit sai kyllä loistavasti ajattelemaan asioiden mustavalkoisuutta entistä enemmän koirien kanssa! Mulla on hieman taipumusta erityisesti Jokrua arjessa palkkailla hieman siitä ja tästä. No toki jossain lenkillä voikin palkata useasta asiasta, mutta kriteerien pitää silti säilyä. Erityisesn tärkeää noista kriteereistä kiinni pitäminen on tokoa treenatessa. Oisko tää selitys, miksi mun mielestä on kovin vaikeaa opettaa koiralle seisomis-liike. Jos MÄ en pidä kiinni kriteeristä, että ne koiran jalat ei saa liikkua, jos palkkaan, niin mistä hemmetistä se koira osaisi yhdistää, mitä mä siltä ihan oikeasti haluan?! Ihan sama juttu, kun istumisessakin, ne etutassut EI saa liikkua edes yhden varpaan vertaa. Tai no, saahan ne joo, mutta niistä suorituksista ei vaan tuu palkkaa. Jotenkin musta itestä tuntui tän päivän treenailuissa jo paljon selkeemmältä toi homma ja ennen kaikkea Jokru tarjosi musta paljon paremmin oikeasti paikoillaan pysymistä. Ehkä mä siis onnistuin palkkaamaan sitä huolellisemmin oikeasti paikoillaan pysymisestä! Jess!! :) Tällä ajatuksella on loistavaa jatkaa treenejä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti