torstai 26. maaliskuuta 2015

Treenejä

Jopas nää kirjoitukset taas laahaa perässä, vaikka ollaan ihan treenailtukin...

Lauantaina käytiin pitkästä aikaa Jippumasin kanssa oikein kunnolla aksaamassa Marian huipputreeneissä! :) Olihan huisin siisti rata ja on se aksaaminen Jipsin kanssa vaan niin Parasta! <3 Jipsi on ihan unelma aksakoira! Mäkin jopa jaksoin yllättävän hyvin juosta piiitkän tauon jälkeen. ;) Jipsi sai tehdä hieman pidemmän pätkän mutta koska olin luvannut osan treenistä Masille, niin pakko oli koira vaihtaa välissä. Radalla oli puomi ja huomasi kyllä, että kontakteja ollaan sentään käyty välillä muistuttamassa sekä itselle että koirille :) Molemmat koirat teki ihan superhienoja puomin pysäytyksiä. Masin kanssa lievä kompastuskivi oli putken löytyminen, kun mä layeroin puomia. ;) Joo-o... Maria naurokin, että oli oikein miesmäiset putkiaivot Masilla mukana.. ;) no okei, ei olla paljon layerointeja treenailtu noiden Marian treenien lisäksi, mutta olihan toikin tilanne ihan itsestään selvä. Hienosti Masikin silti kulki ja hypyt oli kuulema oikein hyvän näkösiä. Niin kivaa kun toi aksaaminen onkin, niin kyllä toi tauko vaan näkyy. Omassa tekemisessä ehkä negatiivisessa mielessä, mutta koirilla vain ja ainoastaan positiivisesti.

Lauantain iloksi Jokru pääsi vielä piiiitkästä aikaa juoksemaan kasvattajan lauman kanssa, jossa lisävahvistuksena oli Keno. Jokrulle toi reissu oli kyllä niin kohokohta taas pitkästä aikaa, se nautti todellakin täysin siemauksin. Miikku otti muutamia kuviakin ja mä tietysti pöllin sieltä taas muutaman. ;) Kiitos Miikku!
Kaikki kuvat (c) Katri Pietilä

Nyt alkuviikosta ollaa touhuiltu koirien kanssa enemmän ja vähemmän taas kotosalla sekä nautiskeltu PALJON kiireettömästä metsäilystä. :) Jokru on treenaillu hieman kake-vaihtoja, uutta alas-käskyä (paikkamakuu pää maassa) sekä erilaisten tavaroiden nostelua ja palautusta mulle. Noita erinäisten tavaroiden nostelua on tehty myös valkoisten kanssa sekä pitkästä aikaa myös käpyjen etsintää metsässä. Joo, Jokruhan ei saanut etsiä mun hajuisia juttuja, mutta kun on niin kovasti tehny mieli muistutella... ja hyvin onkin muistunut mieleen. Toi on niin pala kakkua sekä Jokrulle että Masille. Jipsi taisi tälläkin aikaa nuuskutella omiaan.... ;) Tällä viikolla tuli myös yksi työvoitto, kun Jokru alkoi selkeästi hoksaamaan omistavansa KAKSI takajalkaa! :D Jee! Se kun on nostellut jalkojaan noille tasapainotyynyille, niin tähän asti oon pitänyt sillä takana isoa tyynyä pienten sijaan. Alkuviikosta päätin, että nyt on ison tyynyn aika ohi ja mehän treenaillaan ne pienet tyynyt. Ja kappas! Kyllähän se Jokrukin osaa asetella molemmat takasensä eri tyynyille. ;) olis siis varmaan hoksannut tonkin jo aikaa sitten, jos olisin vaan malttanut ja hieman vaatinut ajattelua pojulta. ;)

Tänään kävästiin myös pitkästä aikaa treenihallilla tekemässä hieman omatoimitokoa. Omasta mokasta johtuen olin hitusen myöhässä ja kun hallia piti vielä hieman raivatakin, niin treeniajat oli hieman naftit. Valkoiset sai tehdä yhdet setit ja Jokru kaksi. Jokrun eka setti meni kyllä suunnitellusti halliin tuloon rauhassa sekä kehään tulo-treeniin. Hienosti poju malttoi! :) Kaikki koirat sai tehdä lisäksi kapulan palautusta niin, että jätin koiran istumaan, kapulan pienen matkan päässä ja kutsuin sekä käskin hakea. Jibu toi suoriltaan heti kapulan, Masi pienen mietintätauon jälkeen, samoin kun Jokru. Kolmannella kerralla Masi nappasi kapulan suoraan matkalta mutta Jokru ei vielä kolmannellakaan kerraan, ja jätettiin homma kuitenkin siihen. Jokrukin kuitenkin haki nätisti kapulan mukaansa, kun vain hieman odotin. Siitä kunnon riehupalkka. Lisäksi tehtiin jääviä samalla tyylillä, kun Riitan treeneissä viime viikolla. Jipsin kanssa tehtiin hieman asentojen erottelua, mutta sille meinasi istuminen olla ihan uusi asia. ;) Jokrun kanssa tehtiin ensin muutama istuminen mutta sen jälkeen pääpaino oli hopissa. Hienosti saatiin kestoa mukaan touhuun ja hopahtelutkin ihan normaalista kävelyvauhdista. :)

Ainiin ja sokerina pohjalla... Kennelliitto yllätti ja Jokrun viralliset lausunnot valmistui muiden paitsi selän osalta. Hyvältä näyttää virallisenakin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti