perjantai 20. maaliskuuta 2015

Uusi kurssi ja Jokrun läpivalaisu

Torstaina meillä alkoi Jokrun kanssa uusi ja kauan odotettu kurssi, hajutunnistuksesta, hajujäljestystä tai ID-jälkeä (miten vaan haluaa nimetä lajin)! :) Pointti kuitenkin tällä 10 kerran kurssilla, että koirat oppivat jäljestämään tietyn ihmisen tekemän jäljen ja ilmaisee sinne mahdollisesti pudotetut pienet esineet. Ensimmäisellä kerralla meillä oli ohjelmassa luento sekä pienet harjoitteet koirille, joista saatiin ekat kotiläksytkin. :) Ensimmäisen harkan idea oli opettaa koiralle hajun ottamisen ajatus. Jokrullehan tää oli tuttua kanelin haisteluista ja me päästiinkin aikalailla eteenpäin. Meillä olennainen kotiläksy on toki ihan vaan vahvistaa hajun ottoa entisestään ja nimenomaan aina ihmisten hajuilla sekä sitten tehdä kestoa. Toki jos sujuu oikein hyvin, niin voidaan myös muistutella hajun ottoa ja lähetystäkin, mutta parempi olla hätäilemättä.

Tänään Jokru pääsi tai joutui sitten Miikun järkkäämään porukkakuvaukseen ja mun onneksi pojusta paljastui aikalailla priima luusto. Olihan tähän vähän viitteitä sen edellisen kuvauksen perusteella mutta kivahan on aina saada varmistus. Vielä kun saadaan kennelliitosta viimeinen sana. Juha Kallion mukaan Jokrun lonkat on a:ta tai b:tä ja kaikki muut sitten ihan priimaa. Lonkissa ei ollut lainkaan löysyyttä, mutta malja oli ehkä aavistuksen vajaa oppikirjaan verrattuna. Selkä oli täysin puhdas, samoin kyynärät ja olat. :) Samalla vaivalla Jokrulle tuikattiin myös rokotukset.

Perjantain Riitan treeneihin pääsi siis taas Masi. Ja voi, että miten Masi olikin huikea tokokoira! Ensin piti opettaa uusi temppu pelkän sosiaalisen palkan voimilla. Sain opetettua Masin hyppäämään mun jalan yli. :) Toki Masi tarjosi aika vahvasti mun jalan läppäämistä, kun sitä ollaan paljon tehty. Tän jälkeen vahvistettiin jääviä monella tapaa. Ja tulihan huiput vinkit taas treeneihin Jokrun kanssa, jos oli treeni oikein mainio Masillekin. Masihan erottelee ihan huikea hyvin kaikki jäävät (myös siis istumisen!) ja saatiin hienosti kestoakin. Maahanmenoihin Masi tarvi aluksi hieman käsiapua mutta pienellä treenillä saatiin sekin häivytettyä pois (JEEE!!!). Ja lopulta se teki istumistakin ihan normaali kävelystä. Ja kaikki nää harkat tehtiin nimenomaan niin, että ite peruutettiin jotta nähtiin koirat ja niiden tekemiset hyvin. Ensin lisättiin luopuminen kaikkiin jääviin ja se oli ihan alkuun Masille hieman outoa, kun ei olla koskaan tehty. Ja mun kysymys kuuluu itselle että MIKSI ihmeessä ei olla ikinä tätä treenattu. Onneks Jokrun kanssa on nyt aloitettu! :) Lopulta lisättiin vielä haastetta ja vedettiin koiraa pannasta, koiran ollessa asennossa. Tätähän ollaan kyllä treenailtu paikkamakuussa mutta ei muissa liikkeissä.

Tulihan ihan sairaan hyvät treenivinkit ja näillä on taas hyvä jatkaa. Ennenkaikkea mä odotan, että päästään Jokrun kanssa treenaamaan noita hajujuttuja. :) Nyt tarvii vaan alkuun metsästää eri ihmisten hajunäytteitä meille käyttöön treeneihin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti