tiistai 14. elokuuta 2012

Apua apua apua....

Maanantain Hannan treeneissä Jips säikäytti mut pahemman kerran! Se sitten päätti hypätä/tipahtaa A:n korkeimmalta harjalta jaloilleen maahan.. :( Mä säikähdin NIIIIIIN paljon, ettei tosikaan. Eipähän se otus tuntunut olevan siitä moksiskaan, kun liikutti ja vähän venytti siinä heti. Mun reaktiotahan se taisi pahiten säikähtää. Tosi fiksua multa! Sillä hetkellä Jips ei enää A:lle suostunu kiipeemään, mutta puomin otti kyllä kertaalleen. Sovittiin siinä sitten, että käyn kunnon kävelyllä ja treenin lopuksi kokeillaan uudelleen.

Onneksi, niin onneksi, sain rauhoitettua itseni, käveltiin lenkki ja hetken päästä kokeiltiin uudelleen. Tehtiin alkuun ihan normitreeninä, eli itse liikuin normaalisti ja koutsi oli palkkaamassa alastulolla. Ja hienostihan se sujui! Tehtiin alkuun yhden hypyn kautta, sitten keinun ja hypyn kautta. Lopulta tehtiin sitten ihan kokonaisuudessaan pieni radan pätkä; pari hyppyä, puomi, muutama hyppy, putki, hyppy, kepit ja A-este, jossa meille se tipahtaminen sattuikin. Ja TOSI hienosti! Pari hyvää ohjauskuviotakin tossa matkalla tuli taas treenailtua, pakkovalssia alkuun, tiukkaa vekkiä, lisää pakkovalssia ja jaakotusta. Jips otti eilen jokaisen kontaktin alastulon ihan mielettömän upeesti eikä kepeissäkään ollut mitään ongelmia. Mahtavaa!! :D

Mutta mitä tästä opimme... vaikka mä tiedänkin pelkääväni hysteerisesti koirille sattuvia tapaturmia, niin niihin ei saisi reagoida noin niin kun reagoin!!! Ei ikinä! JOS mulla ei sattuis olemaan kaksi kappaletta huimapäisiä terrierejä, niin edellisen tapahtuman seurauksena + mun reagointi, olisi seuraus voinu olla huomattavasti heikompi.

Onneks meillä on varattuna keskiviikolle hierojat molemmille koirulaisille, jossa saa sitten kunnolla tsekata Jipsin tilanteen ennen viikonlopun koitoksia taas! Jips on oletettavasti aavistuksen jumissa muutenkin, kovan treenauksen takia, eikä tää tapahtuma varmaan kauheesti auttanu tilannetta. Toivottavasti ei nyt kuitenkaan olis mitään pahempaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti