keskiviikko 22. elokuuta 2012

Masmusin kepit jatkuu

Pysyin siis suunnitelmassani ja käytiin jatkamassa Masin keppitreeniä, kuten olin ajatellut.. :) joskin, tehtiin vain kaksi settiä, kun hokasin, että Masilla olisi vielä varsinaisetkin aksatreenit illalla ohjelmassa.

Molemmissa seteissä käytössä kaksi porttia, ensimmäinen edelleen aavistuksen vinossa ja toinen suoraan oikeassa keppikulmassa. Ensimmäisen setin ensimmäiset lähetykset hyvin helpoista kulmista, jotka hienosti. Seuraavat kaksi toistoa huomattavasti vaikeammista lähetyskulmista, sijoittuen itse huomattavasti lähemmäs portteja ja palkaten porttien väliin. Toisessa setissä ekat lähetykset edelleen vaikeammista kulmista, palkaten vasta kummankin portin jälkeen. Vaikeammalla puolella ensimmäinen lähetys sai Masin taas kiertämään ekan portin, johon kuitenkin iloinen keskeytys ja uudelleen, joka onnistui. Tästä ihan superpalkka! Vielä kaksi toistoa helpoista kulmista. Nyt jokaisessa lähetyksessä muistin pitää itseni kunnolla liikkeessä enkä jämähtäny paikalleni.

Masin pitäessä taukoa Jips pääsi tokoilemaan pitkästä aikaa pari pientä settiä. Tehtiin yksi hieno luoksetulo, vähän kaukoja, vähän seuraamista, varmaan joku 1-2 minuutin paikkamakuu ja kaupanpäälle keinu kertaalleen molempien settien päätteeksi. Ekassa kaukossa istumaan nouseminen oli ihan hassu juttu ja jouduin tulemaan aika lähelle koiraa, jotta nousi. Sen jälkeen kuitenkin hyvin extra matkalta. Seuraamisessa tehtiin aika pientä väkerrystä, peruutuksia ja siirtymiä. Se sujui kaikenkaikkiaan hienosti!

Illalla vuorossa oli vielä Masmusin Jarin treenit pitkästä aikaa. Ja tällä välinhän on tullut Jippusen kanssa vedettyä ratatreeniä (ja niitä kisoja) niin paljon, etten edes muistanu millaista Masin kanssa onkaan tehdä. :) Aloitin meidän 21 esteen ratapätkän ikäänkuin olisin ollut menossa Jippusen kanssa ja jesss!! Ilmeisesti mun on korkea aika alkaa luottamaan Masimieheenkin radalla, se tekee ihan superhienosti! :D

Jos nyt ihan listaan eiliset ahaa-elämykset Masmusin kanssa treenatessa:
  • otus hakee putket jo hienosti kauempaakin
  • hakee hienosti myös takaakiertoihin ilman että tarvii saattaa siivekkeelle asti
  • tulee ohjauksiin hienosti, eilen esimerkiksi päällejuoksussa, kunhan pidän ohjaavan käden selkeänä
  • suorittaa renkaan itsenäisesti, kunhan sen muistaa ohjata
  • tekee supertiukat käännökset nyt jo itsenäisemminkin, eilen esimerkiksi tein sopivasti ennen hyppyä jarrutuksen, niin Masmus kurvasi hypyn jälkeen ihan supertiukasti takaisin :D
  • päällejuoksu, valssi ja jaakotus-treenit ovat tuottaneet huomattavasti tulosta ja ohjaukset ovat ihan käyttökelpoisia Masin kanssa radallakin
Masmusia tarvii ohjata sellai sopivan tiukasti, pitäen kuitenkin hauskaa ja ohjaten sopivan huolellisesti! Sekin lukee mun liikettä jo tosi hyvin ja on hyvin kiltti ja kuuntelevainen ohjauksessa! :D ihan loisto-otus siis!

Sanomattakin selvää, että eiliset treenailut oli ihan superit! :D mä sain itse oikeesti ihan mielettömästi kannustusta saada nyt ne Masimiehen kepit ja kontaktit oikeesti kuntoon.. Ei oo laisinkaan hypoteettinen ajatus Masin starttivalmiudesta heti kun vaan ne kepit ja kontaktit oikeesti sujuu! :D Jee!

Illan mielenkiintoisin juttu taisi olla, kun sain mahtavan tilaisuuden kokeilla maksikoiran ohjaamista. Kiitos Mira Norriksen lainasta! :) ja ei, se ei oo niin helppoa kun näyttää! Norris on kyllä ihan mieletön otus!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti