torstai 23. elokuuta 2012

Masin kepit ja Jippiksen agiliidot

Jippis pääsi eilen ensimmäistä kertaa treenaamaan uuteen ryhmäänsä. :)

Sitä ennen oli kuitenkin pikaisesti vuoro Masin keppitreenin, jota ehdittiinkin ottaa kahden session verran. Pari ekaa toistoa taisi olla kohtuullisen helpoista kulmista, jonka jälkeen siirryin aika rohkeasti sinne vaikealle puolelle ja aika reiluun kulmaan. Ja eihän se onnistunut! Jokunen yritys siinä taidettiin odotella ja koitin muistaa pitää itseni liikkeessä koko ajan. Ja lopultahan se sitten sujuikin, ihan ilman helpottamista. Palkkasin tässä porttien väliin. Ja sama toiselta puolelta. Sitten vielä muutamat toistot helpommista kulmista kunnon palkalla.

Keppitreenissä Masi väsyy oikeesti TOSI helposti ja siitä syystä musta on erityisen tärkeää suunnitella harkat etukäteen, jotta sitten itse treenitilanteessa voi vaan "suorittaa" ja mennä pois. Ainakin meillä tää on osoittautunut oikeaksi tavaksi.

Jippiksen treeneihin radaksi rakennettiin kohtuullisen kinkkinen 20 esteen pätkä. ;) mun ihan väärä asenne tuli heti taas esille; "enhän mä ehdi tossa mihinkään väliin ja eihän me nyt tästä selvitä". Arg! Ei näin! Mehän suoriuduttiin heti ekalla yrittämällä tosi hyvin, joskin yllätyin matkalla taas niin paljon, etten sitte voinu oikeesti jatkaa vaan oli ihan pakko palkata koira. :D

Mitä radassa sitten suurinpiirtein oli... Alussa koira kolmen esteen takaa niistolla pieni kiepautus ja suoraan putkeen, jonka jälkeen seuraavalle hypylle pakkovalssilla (oli muuten kiire!). Tästä mutkaputkeen, josta koira oli tarkoitus kääntää ulospäin. Ite ehdinkin ihan hyvin, kun tein edelliselle hypylle pakkovalssin, niin kävin törkkäämässä koiran putkeen ja kiersin ulostulosuun kautta putken taakse ja näin koira kääntyi hienosti oikeeseen suuntaan, josta kepeille. Treenin lopuksi kokeilin myös hypylle takaakiertoa ja päällejuoksua, josta kiersinkin putken toista kautta. Tämäkin sujui todella hienosti, kun ehdin itse riittävän pitkälle eteenpäin putkensuusta, ennen kun koira meni putkeen. Ja näin se osasi taas kääntyä oikeaan suuntaan putken jälkeen. :D Jee!

Keppien jälkeen pussi ja pari hyppyä ja kepeille takaaleikkaus. Hienosti tämäkin, vaikka ei olla edes erikseen treenattu! Jips pysyi kepeillä todella hienosti, vaikka kerran erehdyin liikkumaan aika reilustikin sivusuunnassa ihan keppien loppuun asti. Seuraavaksi hyppy, takaakierto hyppy, puomi, suora putki, niisto hypylle ja edelleen kieputuksien (mm pari valssia) kautta muutama hyppy ja "maaliin". :D

Positiivista treenissä:
 • Oma liikkuminen radalla on parantunut ihan huomattavasti! Ehdin hienosti kaikkiin ohjauksiin, KUNHAN en jää ihailemaan koiran menoa! ;) Mä jopa varmaan huomaamatta rytmitän liikettä ja ilmeisesti kohtuullisen oikeissa paikoissa.
 • Jips tulee ohjauksiin NIIN hienosti! Ja jopa mutkat rupee pienenemään, kunhan oon ite aavistuksen enemmän ennakoimassa ohjausta ja muistan niitä jarrutuksia yms rytmitysjuttuja.
 • Kontaktin alastulo tosi hieno, kun itse oon koiran edellä. Kun koira edellä, niin se vähän himmaa.. yllättävä vähän eilen, kun kokeiltiin oikein erikseen. Tämä kuitenkin treenilistalle!

3 kommenttia:

 1. Hyvä meno!
  Muista pitää treenilistalla myös se, ettei sun liike ole aina apuna kepeillä ja kontaktiesteillä. Jeesaa huomattavasti. Itselle vaan mieleen myös sääntö: "osoita koiralle seuraava este, jätä suorittamaan koira estettä, etene itse seuraavalle". Teitä on kaksi siellä radalla kuitenkin ja molemmat tekee duunia!

  VastaaPoista
 2. Aivan totta! :) Mun tarvii silti vielä pitää ainakin ohjaava käsi apuna ainakin kepeillä, kun ollaan kuitenkin vielä aika alussa näiden kanssa.. ;) jos toistoja on vasta kymmeniä, niin ehkä ei voi ihan vielä vaatia täydellistä. ;)

  VastaaPoista
 3. Juurikin näin! Ja toki käsi saa olla ohjaamassa ja käskytys kannustamassa. Helpompi vaan treenata heti alusta itsenäisyyttä vaikka etupalkalle, kun yllättävän nopeasti se liikkeeseen ehdollistuminen tulee koiralle. Hyvää duunia! Nim. kantapääopisto

  VastaaPoista