Sivut

torstai 11. syyskuuta 2014

Kiirettä?

Viime aikoina on ollut hieman muut asiat prioriteetilla yksi, mutta jospa nyt helpottaisi pahin...

Viime perjantaina käytiin jälleen Koirakoutsin tokoissa Jokrun kanssa, jossa koutsaamassa oli jälleen Mika. Treenailtiin ensimmäistä kertaa ulkokentällä. Sinänsä kiva juttu, mutta se ulkokentän hiekka on aikamoisen hienoa, joten sitä löytyi ihan joka paikasta treenin jälkeen. Itse treeni meni vallan mainiosti eikä tunnin aikana tullut itseasiassa yhtäkään haukkuareaktiota. Hyvä me! :) Treenien aiheina oli seisominen, sekä seuraamasta että luoksetulon stoppi. Ja hitsiläinen.... mehän ei todellakaan olla treenattu kertaakaan luoksetulon stoppia ja niin vaan onnistui, :) Tein pari kertaa niin, että heitin lelun yläkautta Jokrun taakse. Seuraavalla kerralla en heittänyt lelua, mutta heilautin kättä samanmoisesti. Niin vaan koira stoppasi. Wauuuu.... :D Treenailtiin lisäksi sivulletuloja, seuraamisen aloitusta ja luoksetuloa lyhyellä matkalla. Mika laittoikin meidät kokeilemaan luoksetuloa pidemmällä matkalla, niin että hän piti Jokrua kiinni mun hetsatessa. Hienolla vauhdilla Jokru tulikin! :) onneksi se on aika mamman poika! :)

Lainataan taas kasviksen kuva meistä :) miten niin mamman poika?!
Sunnuntaina sovittiin pitkästä aikaa treenituokio kasvistädille. Onneksi Bingis on taas kunnossa, niin päästään treenaamaan porukalla ja ennen kaikkea kakarat saa riekkua keskenään. Jokrulla on ollut ainakin iso ikävä Bingistä! Tehtiin pitkästä aikaa pienet viestit sekä jäljet pellolla. Molemmat sujuivatkin ihan loistavasti! Viestissä Jokrulla oli nyt ehkä ekaa kertaa kunnolla käsitys, mitä on tarkoitus lähteä tekemään ja kummankin pään lähetyksissä lähti hienosti juoksemaan taakseen vilkuilematta. Jälki sujui tällä kertaa ihan huippuhienosti! Alussa ihan pientä haahuilua ja ihmettelyä, mutta kun rytmi löytyi niin Jokru jäljesti todella tarkasti syöden lähes jokaisen namin loppupalkalle asti.

Maanantaina meillä alkoi Koirakoutsilla koulutustekniikat-kurssi. Semmonen kolmen kerran pikapläjäys koulutustekniikkaan liittyen. Ekalla kerralla arvatenkin treenailtiin ajoitusta ja juteltiin palkkaamisesta ja hieman ehditiin kokeilla koirienkin kanssa. Meitä on vaan kaksi(!) tällä kurssilla, joten saadaan aikamoista yksityisopetusta. Koirien kanssa tehtiin niinkin simppeliä, kun käsikosketusta aina hieman eri variaatioilla. Jokrun kanssa tätä pitäis selkeesti vaikeuttaa jonkun verran tai vaihtoehtoisesti lisätä kestoa. Läksyksi saatiin ilman koiraa palkkaamisen ajoituksen treenaamista sekä miettiä joku semmonen temppu, minkä opettaisi vaihe vaiheelta koiralle vielä kahden viikon aikana. Mä taidan ainakin ens kerralla ottaa kurssille Masin, koska ensi viikollakin on vielä samana iltana Jirkan yksäri. Tulee vähän liikaa kakaralle yhtenä päivänä...

Maanantaina illalla oli tosiaan vielä Jirkan pentutapaaminen kakaroiden kanssa. Paikaksi oltiin sovittu Hakametsän jäähallin hiekkaparkkis ja kellokin niin paljon, että oli lähes koko ajan ihan hämärää. Lähtökohtaisesti siis jo hieman jänskä treenitilanne. :) Treenailtiin tällä kertaa tavaroiden nostamista, tuomista itselle ja lopulta myös niiden laittamista pieneen purkkiin. Tosi hienosti Jokru niitä kaikkia nosteli vaikka ei olla erikseen mitenkään treenailtu, ainoastaan kapuloilla ja leluilla. En oo kauheesti kokenut ongelmana, ni on sitte enempi treenaminenkin jäänyt. Tokihan toikin olisi aika hauska ihan temppunakin, et käskee hakea jonkun tietyn lelun ja vie sen lelukoppaan. Miksi ei treenaisi aktivointina? :)

Maanantaina käytiin itseasiassa jo aikaseen iltapäivällä akupunktiossa Jipun ja Masin kanssa. Masilla hoito oli uusintatsekkaus ja ihan mainion hyvin otus olis reagoinut hoitoon eikä ollut laisinkaan jumissa. :D Jibulta löytyi jumeja ja pyysin samalla pistoja valeraskausoireisiinkin. Tässä suhteessa koirassa on selvästi havaittavissa eroa jo heti kaksi päivää hoidon jälkeen. :D huikeaa! Todellakin tosta akupunktiosta on apua! :)

Tiistaina vedin pitkästä aikaa treenit meidän kesäryhmälle. Paikalla oli kaikki ryhmän neljä maksikoiraa. :) Ompa muuten opettavaista mulle nähdä nyt etukäteen Jokrua silmällä pitäen noita makseja koutsausmielessä. Jos muutenkin tulee kisoissa kateltua minien ohella enempi makseja nykyään. ;)

Eilen käytiin taas Miikun luona Lempäälässä. Treenailtiin sekä jälkeä että viestiä ja ihan hitunen tokoakin Jokrun kanssa. Jokrun viesti meni ihan huikean hyvin! Tein kumpaisenkin siirtymään aina vähän niinkun mutkan taakse. Jokru lähti joka kerta ihan mielettömän hyvin liikkeelle. Sen sijaan tän kertainen jälki meni taas kaikkea muuta kun hienosti. :/ Kakara ei oikein nostanut jälkeä kunnolla ja vaikka mun mielestä ihan varmasti näytti siltä, että otus jäljesti hienosti nenä ihan alhaalla, ni suurinpiirtein yhtäkään namia se ei syönyt matkalla. Mä en oikein koko matkalla huomannut itekään koko askeleita matkalla, joten en voinut olla laisinkaan varma oliko koira yhtään jäljellä vai ei. Voi huoh! Noh, välillä kai pitää mennä näinkin, että sit taas ens kerralla voi onnistua. Suoraan sanottuna aika paska maku jäi suuhun koko jäljestä! :(

Onneks päästiin vielä kaikkien koirien kanssa ulkoilemaan illan päätteeksi ja kasvis sai aivan ihanan kuvankin kakarasta. :) Josko vaikka tänään kävis tekemässä nyt sit "korjailujälkeä" taas.. ;)

(c) Miikku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti