maanantai 29. syyskuuta 2014

Pätevien poikien sunnuntai

Eilinen oli todellakin pätevien poikien treenipäivä! :) Voi jestas!! Masi oli ensin Elinan valmennuksessa Sastamalassa ja Jokru illalla Jirkan treeneissä Arboretumilla.

Mä arvoin pitkään Elinan treenin suhteen, kumman valkoisen kanssa treenaisin. Ja koska päivän teema oli rataantutustuminen ja virtuaalikoiran ohjaus (ja toki koska Jipsin varpaat ei niin tunnu tykkäävän tuosta hiekka-alustasta), niin päädyin lopulta Masiin. Ja todellakin hyvä niin! Masi oli huikea, joskin mä itsekin taisi olla aika hyvässä ohjausmoodissa. Mulla oli ajoittain rataantutustumisessa LIIAN nopea koira ;) mukana mutta toisaalti radalla koiran kanssa pidin kontaktin koiraan KOKO AJAN!! :D Wau! Ohjaaminen tuntui ihan mielettömän hyvältä. Koska maltoin huolella ohjaamisen ja kontaktin suhteen, niin en ollut kertaakaan mistään myöhässä, toisaalti onnistuin rytmittämään aika huikean hyvin omaa liikettä, eikä Masille tullut koko treenin aikana YHTÄKÄÄN kieltoa!! Yhdessä poispäin lähetyksessä meinasi olla kielto lähelä, mutta hemmetti kun mä vain pidin ohjauksen ja katseen koiran linjassa, niin sitäkään kieltoa ei tullut! Jos siis treenissä Masi oli huikean pätevä, niin empä mä itsekään pöllömpi ollut! ;) todellakin siis pisteen itselle! Ja miten hyvältä aksa tuntui!

Mitä treenissä sitten tehtiin erilailla. Rataantutustuminen oli aika normaali, ehkä jopa hitusen lyhyempi aika. Itsellä oli siinä kohtaa hieman epävarmaa, muistaisinko edes rataa. ;) Tutustumisen jälkeen saatiin pari pari kohtaa, jonka jälkeen aloitettiin virtuaalikoiran ohjaus. Ensin pareittain mielikuvaharjoitteluna, jonka jälkeen virtuaalikoiran ohjaus.

Itse treenissä koiran kanssa jouduttiin hieman hinkkaamaan kepeille lähetystä. Rata oli itseasiassa osittain samantyyppinen kun viikko sitten Takujen koulutuksessa, mutta peilikuvana. Mm kepeille meno oli samasta kulmasta, mutta toki nyt sitten pimeään kulmaan. Masi tarvii noissa törkkäsyä, varsinkin kun mulla olisi taipumus vain heittää koira kepeille, mikä ei ihan Masin kanssa toimi. Toisaalti tuossakin kohdassa ei ollut mikään kiire ja törkkäsyyn ehti oikein hyvin, niin miksi ei sitten auttaisi koiraa. Toisaalti piti muistaa olla huolellinen ohjaavan käden kanssa.

Välillä ehdittiin hetkeksi kotiin lepäämään ja nautiskelemaan auringon paisteesta takapihalle, jonka jälkeen illalla oli ohjelmassa Jokrun pentutreenit Jirkan opeissa. Tällä kertaa paikkana oli Arboretumin kartanon pihamaa. Koska treenit oli vasta iltasella, päästiin kaupanpäällisiksi treenaamaan taas hämärässä. Alkutreeniksi otettiin lämmittelynä vähän on-offia, johon Jirka sai treenikaveriksi itselleen Nanon. :) ja olipa meille muuten hyvä juttu! Nanolla kun meinaa tulla hieman ääntelyä, mikä on taas Jokrulle vaikein mahdollinen häiriö. Vaikkakin, tähän väliin saa heti todeta, että Jokru oli illan treeneissä ihan HUIKEA!! Meillä ei tullut yhtäkään reaktiota, vaikka kakara selvästi väsyi ja paljon. ;) Uusi paikka, hämärää ja ohi meni monia ihmisiä JA koiria. Reaktio oli kerran jo lähellä, kun Nano innostui haukkumaan jollekin, mutta saatiin silti vältettyä. Jess! Kartanon päärakennuksen portailla käytiin tekemässä paikkaistumista niin, että itse pääsi kunnolla näkösuojaan. Ja lisämausteena oli se, että sisarukset sai istua aikalailla nenäkkäin. ;)

Musta tuntui, että mä sain ensimmäistä kertaa "heräteltyä" Jokrun tekemiseen yhdessä mun kanssa treenin aluksi. Jokrulle ehkä yksi merkittävimmistä tekijöistä on toi nopea palkkaaminen ja mun pitää erityisesti keskittyä siihen. Mitä enemmän mä ite lasken oman vireeni ja oon sellai vähän niinkun hitaalla tekemässä ja ennen kaikkea palkkaamassa, niin sitä enemmän koirakin on. ;) ihan turha silloin ihmetellä, miten koira on vähän rauhallisella moodilla eikä sen ilme ole sellainen, kun haluaisin.

Mä sain lisäksi Jirkan taas demoamaan joitakin juttuja Jokrun kanssa ja voi jummi! Mun koira näyttää ihan sairaan makeelta!! Joskin mun tarvii ehdottomasti opetella leikkimään entistä enemmän ja nimenomaan saada siihen perusasentoon tuloon enemmän ILMETTÄ! :) Jirka antoikin hieman vinkkejä kokeiltaviksi asioiksi.. jospa se siitä lähtisi. Nyt kuitenkin unohdetaan hetkeksi nysvääminen asennon suoruuden yms suhteen. Nyt haetaan sitä ilmettä ja vauhtia! :D nysvätään sitten taas seuraavassa vaiheessa, ehkä....

3 kommenttia:

 1. Hyvä te! Just tuli Lentsun nettitokon 2.osa ja seuraavien viikkojen teema on perusasento ja se, että siihen tuleminen palkitaan aina eikä nysvätä sitä paikkaa vielä vaan kasvatetaan sitä intoa ja ilmettä! :D Samoja treenejä siis meilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee.. ja me ollaan ehditty nysvätä jo monen monta treeniä perusasentoa matalassa vireessä! Mut onneks en tunnu tässäkään asiassa mitään semmosta tehneeni, mikä ei olis muutettavissa.... :) mutta kyllä se ilme on kaiken a ja o! Mieluummin kyllä teknisesti heikompi mutta innokkaampi kun toisin päin.... :D mutta jokainen saa onneksi taplata tyylillään!

   Poista
 2. Jep, mutta turha mirehtia siitä mitä on tehty, sillä tuskin se nyt kuitenkaan niiiiin huonoa on tehnyt. Nyt vaan taas muistaa mihin keskittyy. Haastavaahan se pennulla on pitää kriteerit hanskassa, kun olisi niin monta asiaa: ilme, vire, haluttu juttu, haluttu paikka jne..
  Se täytyy kyllä sanoa, että me on nyt päästy nauttimaan, sillä tyyppi on varsin näppärä ja monia asioita olen saanut ilmaiseksi. (Voi toki olla, että niistä tulee jälkiverot maksettavaksi jossain vaiheessa :D ) On nää siistejä!

  VastaaPoista