Sivut

tiistai 16. syyskuuta 2014

Maanantain tuplatreenit

Ei ehkä ihan toistuvasti tarvi olla viikon aloitus eilisen kaltainen tuplatreenipäivä, varsinkaan kun mulla meinaa vähän flunssa kiusata. ;) Noh, selvittiin silti niistäkin ja kumpainenkin treeni oli ihan huippu! Ensin käytiin Koirakoutsilla treenaamassa Masin kanssa koulutustekniikkaa. Otin nyt siis suosiolla Masin treenikaveriksi tuonne, ettei Jokrulle tule yhdelle päivälle ihan liikaa. Ja koska meitä tuolla kurssilla on tosiaan se kaksi koirakkoa, niin Masi pääsikin treenailemaan monta kertaa. :) ja Masihan tykkää!

Mä ajattelin ensin ottaa meidän tempuksi Masin peruuttamisen mun ympäri, mutta koska se osaa jo peruuttaa, niin toi olis ollut aika helppo. Toisaalti helpohkoksi tempuksi osoittautui myös meidän treenailemakin juttu. ;) ensin tehtiin kuitenkin lämmittelyksi kosketuskepin käyttöharjoitusta niin, että koiran tuli kiertää itseä ympäri. Samalla piti toki miettiä kepin paikka ja toisaalti myös palkkaamiskohta.

Seuraavassa setissä aloitettiin sitten meidän varsinaista temppua. Eli haluaisin, että Masi koskettaa mun nostamaa jalkaa aina saman puolen etutassulla.Mä olin ihan varma, et Masi tarjoaa vain molempien etutassujen nostoa, mutta kävi myös toisin. Toki se tarjosi myös molempia etutassuja mutta enenevässä määrin myös sitä oikeaa. Sain kokeiltua eri seteissä molempia jalkoja ja siis myös molempia Masin etutassuja. Hienosti tarjosi! Nyt saatiinkin läksyksi lisätä ensin kosketukseen hieman kestoa vuorotellen kummallakin jalalla. Ja kun kosketukseen saa oikeasti hieman kestoa, niin sitten voi alkaa tekemään erottelua enemmänkin.

Ja vaikka meitä onkin tällä kurssilla vain kaksi, niin silti eilenkin treenailtiin lähes puoli tuntia extraa. :) Toi kurssi on vaan niin hyvä! Mä just tarvitsen tommosta herättelyä itselle, että tuun tehneeksi koirien kanssa vähän ees tommosia aktivointeja. Masi varsinkin niin kaipaa aivojumppaa! ;) ja onhan sen kanssa niin mainiota tehdä, kun jätkä tarjoaa miljoona asiaa ja itselle riittää, kun vaan poimii oikeat.. :)

Kun sitten ajeltiin kotiin, niin saatiinkin melkein heti lähteä Jokrun kanssa uudelleen. Seuraavaksi oli vuorossa Jokrun pentutreenit Jirkan opissa. Nää Jirkan treenit on vaan niin parhaita! :) Tällä kertaa oltiin sovittu treffit Hämeenpuiston pohjoispäähän, joten tiedossa oli ainakin semikaupunkikävelyä. :) ja tohon aikaan liikkeellä olikin oikein ruuhkaksi asti muita koiria iltapissoillaan. Olipahan ainakin treenikohteita! :)

Jirka demostroi Jokrun kanssa, minkämoista herättelyä kakara tarvitsee alkutreenistä ja ihan super hienosti se alkoikin yhteistyöhön tän jälkeen. :) Jokru lähtee niin helposti semmoseen haahuilumoodiin, jota jatkuisi ihan maailman tappiin asti mikäli antaisin kakaran itse päättää. Siksi sen ei anneta valita... Heti alkumatkasta Jokru bongaili puiston penkkejä, joihin sen singahti. Aika näppärästi se kiipeskin penkille ihan käsinojan kautta. :D Vaikka toisaalti jätkä on kasvanut aika vauhdilla ja toisinaan se tuntuu aavistuksen kömpelöltä, niin eipä se kyllä oikeasti sitä ole. ;) ihan äärettömän ketterästi se singahtaa sinne penkille ja milloin mihinkin pyytää hyppäämään.

Hämeenpuistosta suunnattiin kohti Tallinpihaa, jossa me ei vieläkään olla ehditty poikkeamaan. Tätä ennen siis. Koska syksy on jo kovin pitkällä, niin koko meidän treenin ajan oli jo suorastaan ihan pimeää. Onneksi ollaan Jokrun kanssa viimeaikoina käyty noilla meidän iltakävelyillä, niin ollaan kaikessa rauhassa ehditty tutustua hämärään ja sen mukanatuomiin lisäjännitteisiin. ;) noh, ainakaan tällä reissulla mitään lisäjännitteitä se ei silti aiheuttanut. Jokrulla ei tullut koko puolentoista tunnin aikana YHTÄKÄÄN haukkureaktiota!! Vaikka ihmisiä JA koiria vilisi ympärillä vähän joka puolella. Jiihuu!! Jirka muistikin taas mainita, kuinka kovasti me ollaan menty eteenpäin. Ja siltähän se alkaakin pikku hiljaa tuntua. Vaikka vielä jokunen viikko sitten saatoin impulssikurssilla kertoa, kuinka meille noi treenit on haastavimpia tilanteita (siis tokotreenit, jossa on lähettyvillä yhtä aikaa monta koiraa ja paljon hälyä), niin nythän me ollaan menty melko harppauksella taas eteenpäin. Tulevaa takapakkia odotellessa.. ;)

Miten loistavaa on, että me ollaan saatu Jokrun kanssa juuri oikeita ohjeita heti alusta alkaen. Näitä on saatu nyt työstää yhdessä jo pitkän aikaa kesästä asti. Tästä Jirkan kanssa puhuttiinkin jonkun verran, sitä Jokrun tulevaa murkkuikää odotellessa, koska meillä alkaa olla kuitenkin jo ihan kohtuullinen määrä treeniä takana ja niitä onnistumisiakin mahtuu mukaan, niin vaikka minkämoinen murkkuikä sitten tulisikin niin ompahan ainakin jonkinlaista käytöspohjaa jo olemassa. Ei tämmöistä treenimäärää ihan muutamilla murkkuhäröillä vielä unohdeta. Ainakaan toivottavasti! :)

Lainataan tähän Jirkan tallennus eiliseltä :) Hönö ja sen sisko.... <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti