tiistai 23. syyskuuta 2014

Tuplatreenipäivä

Eilenkin oli tuplatreenit! Mutta ei oo jatkossa ehkä enää.. ;) sen verran plörinäksi meinasi mennä tokoilut Jokrun kanssa.

Ensin oli vuorossa temppuilut Masin kanssa. Tää oli koulutustekniikoiden viimeinen tapaamiskerta ja kyllä täytyy todeta, että tää kurssi oli aikalailla just semmosta mitä on kaivattu. Se, että joku hieman katsoo meidän temppuilun perään ja korjaa virheitä, joita en itse näe. Meidän varsinainen temppu on "vain treenaamista vaille valmis" :D mutta tiedän siis hyvin, miten edetä. Siksi otettiin tarkasteluun toinen temppu, missä mä oon joutunut tenkkapoon eteen. Ja sellainen on mm pöydän jalan kiertäminen. Masi periaatteessa osaa kiertää, mutta ei niin että se kiertäisi jalkaa aina nenä samaan suuntaan. Sen sijaan toiseen suuntaan pyöriessä se kiepsahtaa aina tietyssä kohdassa ympäri väärään suuntaan. Tätä sitten työstetiin Kristan kanssa ja oikein hyvin tuloksin loppuviimeksi. Nyt tiedän taas, mitä treenailla tämän suhteen seuraavaksi. :) Masi on juuri niin sopiva koira tällaiseen pieneen temppuiluun. Kun se saa kuitenkin vähän onnistumisia, eikä näin ollen ääntelyä ilmene, se jaksaa tarjota asioita vaikka kuinka kauan. Ja Masi niin Rakastaa temppuja!

En olisi malttanut oikein lähteä Masin treeneistä ja koska Jokru oli käytännössä istunut reilun tunnin autossa odottamassa se oli hyyyyvin täynnä virtaa. Treeni tuntui menevän jo alusta asti hieman huonosti, kun muut ryhmäläiset parveilivat pihalla ja useampikin koira haukkui jnejne. Jokrulla alkoikin tulemaan reaktioita jo heti alusta asti. Selistystä selityksen perään, mutta vaikka yritin niin en oikein saanut hommaa hallintaa alusta alkaen ollenkaan. Ja vaikka näennäisesti tehtiin yhdessä, niin Jokru ei selkeesti ollut oikeassa fiiliksessä mukana. Kun sitten lähes puolessa välissä saatiin vihellettyä peli poikki ja sain otettua kunnon keskittymistreenejä Jokrun kanssa, niin homma alkoi pelaamaan paremmin.

Kaikesta huolimatta ihan supereita juttuja saatiin silti tehtyä! Hienoa seuraamisen tarjoamista, paikallapysymistä niin istuen, seisten kuin myös maassa ollen. Kapulan nostoa ja jokunen toista hyppyä. Näiden lisäksi ihan luonnollisestikin switch-offia ja lelulla leikkimistä ylipäänsä. Että kaikenkaikkiaan kuitenkin oikein mainiot tokotreenit ihan uudessa häiriössä taas, kun oli ihan vieraat koirat ja aikalailla metelöivätkin sellaiset. ;) Ja pari mokomaa halusi tulla vielä ihan viereenkin treenaamaan. Sinänsä mä otan positiivisesti yleensä noi iholle tunkevat treenaajat, kun ihan parasta treeniähän ne meillekin on. Mutta jos nyt toinen näkee, että koira reagoi juuri sillä hetkellä kovasti, niin pakkoko sitä silloin on liian lähelle tunkea. ;) mutta ihmiset on vain ihmisiä, eikä kaikki noita oikein osaa miettiä ja nähdä toisen kannalta... Mutta mä otan edelleen tän kaiken vaan oppina mulle itselle! Enköhän mä ainakin jotain opi kaikista näistä ns epäonnistuineistakin (reagointien kannalta) treeneistä.

Eilisessä oikein positiivista oli se, että kakara ei ollut koko työpäivän aikana tehnyt minkäänlaisia tihutöitä. :D jätin sille aamulla palan naudan polvilumpiota tuhottavaksi, mikä olikin aika hienosti lähes kokonaan tuhottu..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti