maanantai 15. syyskuuta 2014

Perjantai-tokot

Viime perjantain Koirakoutsi-tokoissa oli pitkästä aikaa koutsina Riitta. :) ja ompa hänkin kyllä niin mainio kouluttaja! Riitan lisäksi paikalla oli vieraileva kouluttaja, joku maajoukkuelainen.. hmm, ompa hienoa, kun en muista nimeä. ;)

Kumpainenkin koutsi kävi vuorollaan koulutettavien luona ja jokainen sai kysyä apua omaan "ongelmaan". Mä pyysin kommentteja ja jatko-ohjeita tältä apu-koutsilta meidän seuraamiseen liittyen. Sainkin oikein loistavia ohjeita, joita nyt seuraavaksi noudattaa. Eli ensinnäkin voitais tehdä vähän niinkun kahdenlaista seuraamistreeniä, treeneissä ja nimenomaan häiriöissä enemmän lennosta tapahtuvaa ja koiran tarjoamaa sekä sitten erikseen kotona tarkempaa työskentelyä namilla palkaten. Kotitreeniin tarvii ehdottomasti lisätä nyt käännökset mukaan ja näin ollen parempi vaihdella lelupalkkaa namin kanssa, jotta saa uuden opeteluun hieman rauhallisuutta. Häiriöisisssä paikoissa seuraamistreenin on hyvä olla helpompaa ja perustua enempi koiran tarjoamiseen. Selvästi olen pitänyt taas hetken liian kauan lelua kainalossa, mistä on seurannut Jokrulle lievästi takana oleva paikka. Nyt taas lelu hetkeksi taskuun. ;)

Pitäis muistaa tehdä vaikka joka kerta erilailla palkkaaminen, treenin kesto jne. Mä jään kovin helposti aina jumiin yhteen tapaan, minkä takia onkin ihan loistavaa käydä ohjatuissa treeneissä. ;) Riitta totesi meidän luokse tullessaan, et Jokruhan on ihan kuin eri koira. ;) vaikka häiriöt hallissa oli taas aikamoiset, niin Jokrulla ei ollut tullut yhtäkään haukkureaktiota (ennen Riitan kommentointia ;). Ja ihan superisti poju vetikin koko treenit! Jos mulla vaan keskittyminen yhtään herpaantuu koirasta, niin se meinasi vähän kuikuilla muualle ja jokunen reaktio tuli vältettyä turhan myöhään, mutta pääasia että ne vältettiin.

Riitalta kyselin neuvoja, kuinka aloittaa tokohyppy. Hyppy onkin ainut, mihin liittyen ei olla aloitettu oikeasti mitään. Jokru ei ollut ennen edes nähnyt koko hyppyä. :D olipa loistava juttu, että tuli mieleen kysellä juuri hypystä. Nyt ensialkuun tähän tarvii avustajan, joka seisoo toisella puolella hyppyä hyvän matkan päässä. Ihan alkuun vaan kutsutaan koiraa puolelta toiselle ja kun koira hoksaa tuon, siirtyy molemmat hypyn toiselle puolelle. Eli näin koiralla ei ole aivan suora linja esteen yli, mutta koira joutuu silti hoksaamaan, että halutaan sen tarjoavan hyppyä. Ja samoin toiselle puolelle. Kun tämä on selvää koiralle, voi ottaa avuksi kosketusalusta, jonka vie sinne toiselle puolelle. Simppeliä! :)

Vähäsen nosteltiin myös puista noutokapulaa, tällä kertaa kapula taisikin olla huomattavasti painavampi kun aiemmin. Ei paljoa haitannut! :)

Piian neuvoilla ollaan työstetty joka päivä seisomista ja se kyllä edistyy. :) Jess! Lauantaina iltalenkin yhteydessä käväsin Jokrun kanssa lähikentällä treenailemassa ja Jokruhan reagoi jo pelkkään käskyyn. Jiihuu! Jospa tosta ei sittenkään tulisi meille mikään ongelma..

Lauantaina kävästiin myös meidän seuran vuoden viimeisissä aksakisoissa turisteilemassa. Nykäsin koiran autoon suoraan unilta ja sen kyllä huomasi paikanpäällä. ;) Alkuun kakaralla meinasi tulla haukkua haukun perään (liian lähelle tulevista koirista), mutta pienen kävelyn kautta saatiin yhteistyö taas pelaamaan. :) Sen jälkeen hengailtiin kentän laidalla jokunen tovi.

Eilen nautiskeltiin ulkoilusta oikein todenteolla. Katsastettiin uusia ulkoilumaastoja ja mä keräsin ensimmäiset herkkutatit. :) Ainiin ja treenailtiinhan me eilenkin.. aamulla tavaroiden nostelua sekä niiden etsintää eteisessä. :) Aloiteltiin ensin helpolla, eli kuulakärkikynällä (metallipintainen) jonka jälkeen edettiin avainnippuun sekä 2e:n kokoiseen prikkaan. :) Toi prikka oli ihan lastenleikkiä mutta avaimia jouduttiin hieman työstämään. ;) mun avainnipussa on ainakin viisi abloy-avainta sekä avaimenperä, joista kaikki on siis metallia. Edettiin tosiaan rauhallisemmin, ensin naksu kosketuksesta, sitten suun avaamisesta ja lopulta nostosta. Jee! Prikan ja kynän Jokru lisäksi etsi kenkien joukosta. Illalla käytiin taas lähikentällä tekemässä jokunen seisominenkin.

Ja tulihan sitä viikonlopun aikana luettuakin pitkästä aikaa jokunen hetki. Kirjasta Agility right from the start löytyy aivan loistavia treenivinkkejä Jokrun kanssa. Juttuja, mitkä ei varsinaisesti ole aksaa mutta joista tulee olemaan iso apu myöhemmin aksaa aloitellessa. :) Nyt vaan tarvis lisää sitä vapaa-aikaa.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti