torstai 22. tammikuuta 2015

Tokoviikko :)

Näemmä tästä viikosta tuli aikalailla tokopainotteinen. :) Tiistaina jatkettiin Riitan opeissa Koirakoutsilla. :) Toinen treenikerta samassa porukassa oli jo selvästi helpompi Jokrulle, eikä se ottanut ihan niin paljoa häiriötä muista koirista. Sen sijaan pitkästä aikaan ilmeni aiempi "ongelma" halliin menemisen suhteen. En ole ilmeisesti osannut olla kyllin johdonmukainen tuolla KK-hallilla sisäänmenon suhteen ja nyt sitä jouduttiin hieman muistelemaan. Toisaalti, ehkä ei ole reilua koiralle antaa sen mennä sitten mihinkään halliin ja milloinkaan vapaana. Eli noottia nyt taas itselle! :/ mutta jatkossa ollaan tämänkin asian suhteen skarpimpia!

Itse treenissä treenailtiin perusasentoa ja seuraamisen aloitusta. Keskityttiin myös maahanmenoihin nimenomaan vierellä sekä tehtiin useampikin paikkamakuu. Me otettiin noi maahanmenot joku aika sitten tehotreeniin ja sen huomaa. Jokru tipahtaa kyllä hienosti alas, mutta ponkaiseen toisaalti ylös aika vauhdilla. ;) Lisäksi tehtiin myös ruutua. Ensin muistuteltiin pelkkää alustaa, sitten vietiin se ruutuun ja lopulta yksi ruutu ilman alustaa. Joo, itse ruutu on Jokrulla muistissa kyllä. Mutta sehän juoksi sinne ihan banaanikaarella. Hups! Enpä ole taas huomannut. Nyt saatiinkin läksyksi kokeilla sekä kilpajuoksua ruutuun (tuntui toimivan) sekä niin, että lelu oli valmiina ruudussa (sekin toimi). Tällä kertaa halusin ottaa myös varmemman päälle turhien reaktioiden suhteen ja vein Jokrun autoon hitusen ennen treenin loppua. Toisaalti, taidettiin treenailla myös hitusen liian isolla sykkeellä (tai sitten Jokru ottaa kuitenkin niin paljon häiriötä vieraista koirista), että se oli ihan puhki treenin jälkeen. Tommosessa tilanteessa on toisin sanoen ihan turha koittaa enää treenailla lisää muiden koirien kohtaamista, se tarvii tehdä eri tilanteessa ja levänneen koiran kanssa. ;)

Tiistain läksyistä sekä keskiviikon koutsauksista innostuneena mun oli pakko päästä heti keskiviikkona treenaamaan lisää. Tällä kertaa Jokrun kaveriksi pääsi Masi. Taidettiin tehdä taas paljon. Tehtiin ruutua, hyppyä, vähäsen noutoa sekä toki seuraamista. Ainiin ja hallittuja/hillittyjä halliin tuloja. Toki tehtiin kumpaisenkin koiran kanssa kolme settiä vuorotellen, eli ihan kohtuullisesti tuli taukojakin väliin.

Jokrun kanssa ruutuun lähetykset onnistuu hienosti jo kauempaakin. Tehtiin kilpajuoksuja ruutuun, jolla Jokrun kaaren sai kyllä suoristumaan. Toisaalti myös lelu ruudussa toimi aika tehokkaana magneettina. Masin kanssa tarvii selvästi tehdä myös ruutuun lähetyksiä kauempaa (eipä se oo tainnu ylipäänsä ruutua kauheesti tehdäkään). Hyppyä tehtiin myös alustan kanssa. Jokrun kanssa onnistui hienosti! Ensin muistuteltiin hieman seisomisen kestoa alustalla, mikä sekin sujui hienosti. Muistettiin ottaa viimeinen hyppykin ilman alustaa. :) Jokru on pätevä!

Masin kanssa tarvis oikeesti miettiä joku uusi juttu seisomisen suhteen. Se ei vaan osaa. Toisaalti jos koittaisi Masillekin rakentaa siihen alustaan hieman kestoa, niin josko se sieltä tulisi. Jotain tarvii joka tapauksessa tehdä. Itse hypyssähän ei ole mitään ihmeellistä. Toisaaltihan mä haluaisin niin rakentaa Masilla uudelleen ihan perusasentoakin, samalla tyylillä kun Jokrun kanssa. Masin seuraaminenhan meinaa aina levähtää, kun matka kasvaa. Molempien kanssa sujui hienosti nouto hetsaten. Ja kapulan noston jälkeen vaihto leluun. Koitin myös tarkkailla Jokrun reaktiota kapulaan ylipäänsä. Ja mun mielestä kakara ei nyt kyllä ihmeemmin reagoinut. Ainakaan kuten silloin Piian kanssa. Lisäksi molempien kanssa väleissä aina hitusen seuraamista. Jokrun kanssa testailin käännöksiä, mitkä sujui hyvin.

Perjantaina olisi tarkoitus jatkaa. :) Riitan ohjattujen treenien tilalla pidetään luento/keskustelutilaisuus. Jee! Tätä mä odotan ja paljon! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti