torstai 29. tammikuuta 2015

Ohjattuja treenejä

Tiistaina oli vuorossa jälleen Riitan treenit ja olihan näihin jo ikävä, kun viime perjantaina oltiin ilman koiria. ;) Meidän osalta oli myös hieman erilainen treeni sikäli, että Piia ja Fredde tuli meidän kyydissä., jonka lisäksi käytiin myös porukalla kävelyllä ennen ja jälkeen treenin. Arvatenkin Jokrua hieman jänskätti vieras koira autossa ;) ja mua sitten lenkkeily koiraruuhkaisessa paikassa. ;) mutta oppu hyvin, kaikki hyvin. Kaupan päälle tein itse treenissäkin ehkä hieman liikaa, joten illalla Jokru oli hyyyyvin rauhallinen poika. ;) Jäähkälenkillä tuli harmittava reagointi mutta pääasia taas ettei itse treenissä tullut mitään. Itse treenin jälkeen tiedostankin, että enemmän kun riskipeliä lenkkeillä tuolla (ainakaan nyt vielä), kun siellä väkisinkin törmää muihin koiriin. No okei, tälläkin kertaa vielä ne muut koirat olis menny, jos ne olis ollu hiljaa. ;) no mutta tästä varmasti opimme taas. Juuri ennen autolle menoa kävi vielä huvittava säikähdys Jokrulle, kun Fredde meni ja haistoi kakaran pyllyä. :D

Itse treenissä tehtiin paljon maahanmenoja niin seisomisesta kuin myös istumisesta. Paljon häiriöitä käskytyksissä, kaikenlaisilla versioilla. Saatiin myös hyvät vinkit treenata liikkeestä maahanmenoa, niin että mä peruutan ja Jokru seuraa mun oikella nenä menosuuntaan.

Tänään käytiin tekemässä vähän taas omatoimitreeniä. Kaikki teki tällä kertaa kaksi settiä ja Jokrun setit olin suunnitellut etukäteen. Jipsmasi sai sitten taas touhuilla kaikkea pientä. :) Masin kanssa aloiteltiin hieman perusasentotreeniä. Toisaaltihan se tulee ihan hienosti sivulle. Että mielenkiintoista kyllä nähä, vaatisko tuon vahvistaminen nyt niin totaalimuutoksia kuitenkaan. Aika näyttää! Nyt kuitenkin vahvistetaan sivulle tuloja. :) Vähän treenailtiin myös stoppeja, törpön kiertoa, pientä seuraamista sekä pientä luoksetuloa, kumpaisenkin kanssa kaikkia.

Jokrun ekassa setissä oli seuraamista ja oikeastaan kaikki tehty pätkä löytyy tuosta seuraavasta videopätkästä: Jokrun seuraamista meidän omatoimitreenistä. Loppua kohden paranee paljon ja olis varmaan parantunut jo aiemminkin, JOS mä olisin tajunnut laittaa ton lelun taskuun aiemmin. EI enää ikinä lelu kainalossa siis!!! Seuraamisen lisäksi aloteltiin sitä Riitan neuvomaa maahanmenotreeniä mun peruuttaen. Mutta pieni aloitus vain, kun tuota seuraamista tuli tehtyä noinkin paljon, Välissä tosiaan Jippumasin kanssa ja sitten Jokru uudelleen. Toisessa setissä ehdittiin ottaa pari superlyhyen matkan luoksaria ja Jokru käytännössä lopetti tekemästä (tai teki kyllä, mutta täysin eri koirana) ja oli kuin sillä olis ollu kauhee p-hätä. Lopettiin suosiolla pieneen leikkiin ja lähettiin pienelle lenkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti