torstai 8. tammikuuta 2015

Positiiviset vahvisteet tokossa!

Kirjoitukset ei taaskaan pysy treenien perässä, joten aloitetaan lähes viimeisimmästä...

Lauantaina päästiin Jokrun kanssa osallistumaan Karisen Piian koulutukseen positiivisten vahvisteiden käyttöön tokossa. Päivän alkuun meillä oli reilu 2h luento aiheesta, mikä oli täysin pitkälle toistoa aiemmista vastaavista, mutta kertaus on opintojen äiti, mikäs sen parempaa. Iltapäiväksi päästiin Tamskin tallille käytännön osuuden pariin. Me oltiin Jokrun kanssa päivän viimeisessä parissa, joten ehdin seurata lähes jokaisen koirakon ennen meidän vuoroa. Jo näistä tuli paljon hyviä treeni-ideoita.

Meidän vuorolla päästiin aloittamaan harjoitukset kokonaan hallin ulkopuolelta. :) Jokruhan malttaa nyt jo kohtuullisen nätisti tulla treenihalliin, mutta sen reagointi ihmisiin on edelleen aikamoista. Ja toki se korostuu noissa treenipaikoissa, koska Jokrun vire on automaattisesti paljon korkeampi. Piia keksi meillä oikein mainio harjoituksen; muu treeniporukka oli pihalla ja seisoivat rivissä oven vieressä ja me käveltiin ohi. Sain jutella Jokrulle mutta en namittaa ja ns kiertää ongelmaa. Aina kun Jokru käveli nätisti ääntelemättä palkkasin, mutta kun kakara päästi pienenkin äänen mentiin vain ohitse ja jatkettiin uudelleen. Muutaman toiston jälkeen Jokru oli selvästi rauhallisempi ja pysyi hiljaa vaikeutettiin treeniä niin, että mun piti puhua näille vieraille ihmisille. Sekin oli aluksi Jokrun mielestä epäilyttävää, mutta pääsi nopeasti yli tilanteesta. Lopputulema oli se, että päästiin oikein nätisti kävelemään ihmisten ohi niistä välittämättä ja saatoin jopa jutella ihmisille. :) Tästä päästiin siirtymään halliin sisälle. Seuraavana harjoituksena otettiin sellainen, että lähetin Jokrua moikkaamaan vieraita ihmisiä. Ja kun Jokru pääsi haistelemaan, kutsuin luokse. Huomattiin melko pian, että oli hyvä kutsua penneli takaisin heti, koska yleisesti ottaen ihmisethän ovat Jokrun mielestä ihan mahtavia! ;) Toi onkin enemmän kun ristiriitaista omissa ajatuksissa, että miksi kummassa Jokru silti suhtautuu ensin epäilevästi niin moniin ihmisiin ja silti, kun haistelemaan pääsee, ne ovatkin Jokrun mielestä oikein mahtavia. Mä toivon silti, että tää olisi vain merkki siitä, että kakara tulee pääsemään tästäkin asiasta nopeasti yli. ;) Tässä välissä Jokru oli ansainnut lepotauon.

Seuraavassa setissä päästiin ilman ihmeempiä suoraan halliin ja aloitettiin varsinainen tokon treenaaminen. :) Pyysin vinkkejä seuraamisen häiriöiden lisäämiseen ja sitten noutoon. Noista häiriötreeneistä puhuttiin muutenkin paljon ja siihen osioon tuli ihan loistavia treenivinkkejä, kuinka lisätä häiriöitä treeneihin jo ihan kotona. Nyt kokeiltiin Jokrun kanssa sellaista häiriötreeniä, että heitettiin kenttä täyteen meidän leluja. :) hehee.... Se olikin aikamoinen häiriö Jokrulle! ;) Mutta ihan superhienosti klaarattiin tää haaste silti lopulta! :) Sen sijaan noutokapulan esiinotto nosti Jokrulle melkeimpä oksennusreaktion! :( voi höh! Empä ole ennen huomannut moista ja tää täytyy nyt selvästi nostaa työnalle. Tommonen ilme EI oo kiva koiralla!

Tässä ehkä kiteytettynä toi loppiaisen mainio koulutuspäivä! Päivä oli erittäin antoisa ja kun taas edes osan loistavista treeni-ideoista muistaa, niin hyvä on. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti